8-9 t/m 11-9 2011
GOGBOT Festival 2011

Het GOGBOT Festival dompelt bezoekers vier dagen onder in een spectaculaire mix van (media)kunst, muziek en technologie. Net als vorig jaar is in Rijksmuseum Twenthe een van de genomineerden van de YOUNGBLOOD Award te zien.

Data-Panic, YouTube-poop en Japanoiiid

GOGBOT staat dit jaar in het teken van ‘Data-Panic, YouTube-poop, Japanoiiid!'. Met dit thema sluit het festival aan bij actuele maatschappelijke tendensen, waarin technologische ontwikkelingen, nieuwe kunstvormen en gejaagde politieke ingrepen steeds sneller over elkaar heen lijken te buitelen. GOGBOT reflecteert dit jaar op hoezeer wij met adembenemende snelheid worden meegezogen in deze technoculturele centrifuge, en hoe deze onze economie, cultuur en sociale leven steeds meer bepaalt, stuurt en stuwt. Het thema is dit jaar met opzet breed gekozen, en weerspiegelt de radicale vermenging van verschillende informatiestromen en popcultuur, een trend waaraan ook traditionele media en ‘serieuze' journalistieke media steeds minder weten te ontsnappen.

Extra bijzonder aan deze editie is de aandacht voor kunst en muziek uit Japan. Zo is er werk te zien van onder anderen Ryoji Ikeda, Japans meest toonaangevende elektronische componist en audiovisueel kunstenaar, en de electronische noise-performer Maruosa.

YOUNGBLOOD Award: Ella CassisiGOGBOT

GOGBOT presenteert dit jaar voor de vijde keer de YOUNGBLOOD Award om een podium te bieden aan jonge, pas afgestudeerde kunstenaars. Het werk van de negen genomeerden is te zien in Rijksmuseum Twenthe, TETEM kunstruimte en op de Oude Markt.

Rijksmuseum Twenthe toont tekeningen en schilderijen van Ella Cassisi. Zij studeerde aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

Nu Verwacht Tentoonstellingsarchief 2013 2012 2011
De Vuurvogel