6-9 t/m 23-9 2012
GOGBOT Festival 2012

Het GOGBOT Festival dompelt bezoekers vier dagen onder in een spectaculaire mix van (media)kunst, muziek en technologie. Net als vorig jaar biedt Rijksmuseum Twenthe een podium voor twee genomineerden van de YOUNGBLOOD Award voor jonge getalenteerde kunstenaars.

YOUNGBLOOD Award

Het GOGBOT Festival heeft als een van de hoofddoelstellingen een platform te zien voor jonge getalenteerde kunstenaars. Daarom organiseert het festival dit jaar de zesde editie van de YOUNGBLOOD Award. De geselecteerde kunstenaars studeerden af aan verschillende academies in Nederland. Het werk van de genomineerden is te zien op vier locaties: Rijksmuseum Twenthe, TwentseWelle, de Oude Markt en TETEM kunstruimte. De winnaar krijgt 500 euro en een solo-show bij PLANETART. De De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de opening van het GOGBOT Festival op 6 september om 20:00 uur.

De jury bestaat uit Olof van Winden (directeur TodaysArt & NiMK), Lucette ter Borg (kunstcritica NRC) en Floor van Spaendonck (directeur Virtueel Platform).

Jan Pötter en Sarina Walter

In Rijksmuseum Twenthe is werk te zien van Jan Pötter en Sarina Walter, beiden afgestudeerd aan AKI/ArtEZ in Enschede. Pötter wil met zijn tekeningen op provocerende wijze kritisch reflecteren op maatschappelijke tegenstellingen en conflicten. Door middel van visuele dissonanten wil hij het idee doorbreken van het kunstwerk als ‘onverschillig esthetisch kunstding'. In de schilderijen van Sarina Walter is de eend vaak het onderwerp. Zij ziet het dier vooral als een intermediar en ironische tegenspeler van zowel de high culture als de low culture.

Het GOGBOT Festival duurt van 6 t/m 9 september. De werken van Jan Pötter en Sarina Walter zijn echter nog t/m 23 september in Rijksmuseum Twenthe te zien.

Nu Verwacht Tentoonstellingsarchief 2013 2012
De behangsels van Van Strij