17-9-2012 t/m 18-2-2013
Woest glas. Verkooptentoonstelling Bernard Heesen

Woest glas. Verkooptenstoonstelling Bernard Heesen

In de vernieuwde entreehal is een verkooptentoonstelling ingericht met werk van glaskunstenaar Bernard Heesen. De geëxposeerde glazen, vazen en glasobjecten zijn te koop via de Museumwinkel.

Bernard Heesen

Bernard Heesen (1958) komt al vroeg in aanraking met de glaskunst. Zijn vader Willem Heesen is jarenlang in dienst van Glasfabriek Leerdam als ontwerper van gebruiks- en sierglas. In 1977 richt Willem Heesen De Oude Horn op, de eerste onafhankelijke glasstudio in Nederland. Bernard kiest aanvankelijk voor een andere richting en studeert architectuur in Delft. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 1984 gaat hij werken in de glasstudio van zijn vader in het Gelderse Acquoy. Als glasblazer voert hij ontwerpen uit voor veel beeldend kunstenaars, maar al snel maakt Bernard ook eigen ontwerpen. In 1995 neemt hij de artistieke en technische leiding van De Oude Horn over.

Portret

Experiment

Bernard Heesen is niet geïnteresseerd in de mooiste kleur of de perfecte vorm, maar in het experiment. Glas kan voor hem werkelijk iedere denkbare vorm aannemen. Zo beklimt hij in 1986 met zijn blaaspijp de vulkaan de Etna om te proberen of hij van de gloeiende lava stenen bollen kan blazen. De glasobjecten van Bernard Heesen hebben vaak iets humoristisch. Zij houden het midden tussen gebruiksvoorwerpen en komische objecten die alleen zijn bedoeld om naar te kijken.

Te koop

Alle werken in de tentoonstelling zijn te koop via de museumwinkel. De prijzen variëren tussen de €125,- en €850,-. Voor informatie over de museumwinkel klik hier.

Nu
Jan Fabre. Insectentekeningen en insectensculpturen 1975-1979