6-10 2012
Vriendenexcursie Essen en Bochum

Vriendenexcursie naar Essen en Bochum

De activiteitencommissie van de Vereniging Vrienden van Rijksmuseum Twenthe organiseert op 6 oktober 2012 een excursie naar Museum Folkwang in Essen en de kunstverzameling van de Ruhr-Universität Bochum.

Thema kleur

Het thema van deze excursie is kleur. In het Museum Folkwang is de tentoonstelling Im Farbenrausch - Munch, Matisse und die Expressionisten te zien met 140 werken van onder anderen de Franse fauvisten en leden de Duitse kunstenaarsgroepen Die Brücke en Der blaue Reiter. In het museum Kunstsammlungen van de Ruhr Universität Bochum is de tentoonstelling Bunte Götter - Die Farbigkeit antiker Skulptur te zien. Daar zien we hoe bont beschilderd de bekende marmeren beelden uit de oudheid er in hun tijd uitzagen.

08.30 uur vertrek uit Enschede, parkeerterrein FC Twente Stadion
10.00 uur aankomst bij Museum Folkwang te Essen
10.30 uur rondleiding door de tentoonstelling
13.00 uur lunch
14.00 uur vertrek naar RUB te Bochum
14.30 uur lezing over de tentoonstelling
15.15 uur bezichtiging tentoonstelling
17.00 uur vertrek naar Enschede
18.30 uur aankomst in Enschede

Kosten: € 67,- per persoon. (Bij een volle bus gaat de prijs omlaag.)

Inclusief: busreis, koffie, entree museum, lunch, rondleiding, lezing en fooi chauffeur.

Opgave

Deze vriendenexcursie is georganiseerd voor en door Vrienden van het museum. Bent u ook geïnteresseerd om mee te gaan maar bent u nog geen Vriend? Meld u aan als Vriend via het lidmaatschapsformulier.

Vrienden kunnen zich opgeven tot uiterlijk 15 september 2012 door het deelnamestrookje in te vullen en in te leveren bij het museum. U vindt het deelnamestrookje bij de entreebalie van het museum.

Nu
Jan Fabre. Insectentekeningen en insectensculpturen 1975-1979