NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
24 & 25 november
Junior Museumweekend
 

Junior Museumweekend

In het weekend van 24 en 25 november wordt het museum weer overgenomen door leerlingen van drie Enschedese basisscholen. Zij verzorgen rondleidingen, heten u welkom, bewaken de schilderijen en runnen het café.

Uiteenlopende functies

Rijksmuseum Twenthe organiseert twee keer per jaar het Junior Museumweekend in samenwerking met de Roombeek School, Bonifatius en de E.S.V. De leerlingen uit groep 7 van deze scholen vervullen verschillende functies in het museum, uiteenlopend van bewaker en kaartjesverkoper tot gastvrouw en rondleider.

Rondleidingen

De rondleidingen die de junior rondleiders verzorgen zijn voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen zich op de dag zelf aanmelden voor een rondleiding bij de junior gastvrouwen en -heren in de entreehal.

Nu
Jan Fabre. Insectentekeningen en insectensculpturen 1975-1979
Lezing Rubens, Van Dyck en Jordaens
Paden naar het Paradijs
Rubens, Van Dyck en Jordaens - de Vlaamse barok
Vlaamse salon rondom Van Eyck
Vriendenreis naar Boedapest
Verwacht Tentoonstellingsarchief