8-12 2012
Vriendenexcursie

Vriendenexcursie 'De weg naar Van Eyck' en 'Avant-gardes'

Op zaterdag 8 december organiseren de Vrienden van Rijksmuseum Twenthe een excursie naar de tentoonstellingen De weg naar Van Eyck in Museum Boijmans Van Beuningen en Avant-Gardes in de Kunsthal, beide in Rotterdam.

De tentoonstelling De weg naar Van Eyck met meesterwerken uit de Nederlandse, Franse en Duitse kunst rond 1400 is te zien in het Museum Boijmans Van Beuningen. De tentoonstelling Avant-Gardes in de Kunsthal laat werken zien van invloedrijke kunstenaars zoals Picasso, Mondriaan, Van Gogh en Kandinsky.

Reisschema

• 08.00 uur vertrek uit Enschede, parkeerterrein P1 van FC Twentestadion, Colosseum 65
  • 08.45 uur vertrek uit Markelo, carpoolplaats t.o. Restaurant ‘de Poppe'
  • 11.00 uur aankomst Rotterdam Kunsthal
  • 11.15 uur rondleiding en tijd voor lunch op eigen gelegenheid
  • 14.00 uur verzamelen in de entree Kunsthal. Lopen of met de bus naar Boijmans Van Beuningen
  • 14.15 uur verzamelen in de hal van Boijmans Van Beuningen
  • 14.30 uur inleiding en bezoek aan de tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck'
  • 17.00 uur vertrek naar Enschede, te verwachten aankomst Markelo 19.15 uur; Enschede 20.00 uur

Kosten

De kosten bedragen € 55,00 p.p. (bij een volle bus gaat de prijs naar beneden). Inbegrepen zijn de busreis, koffie, entree Kunsthal (Museumkaart is hier niet geldig), rondleiding Kunsthal, toeslag plus inleiding Museum Boijmans Van Beuningen, drankje op de terugweg en fooi voor de chauffeur. Exclusief: entree Museum Boijmans Van Beuningen voor mensen die geen Museumkaart of Rembrandtkaart hebben. Van die mensen wordt het entreegeld van € 10,00 in de bus geïnd.

Opgave

Deze vriendenexcursie is georganiseerd voor en door Vrienden van het museum. Bent u ook geïnteresseerd om mee te gaan maar bent u nog geen Vriend? Meld u aan als Vriend via het lidmaatschapsformulier.

Vrienden kunnen zich opgeven door het deelnamestrookje in te vullen en voor 16 november 2012 op te sturen naar Bureau Maatwerk. U vindt het deelnamestrookje bij de entreebalie van het museum.

Nu
Jan Fabre. Insectentekeningen en insectensculpturen 1975-1979