20-10 2013
Museumconcert

Verschillende ensembles van het Nederlands Symfonieorkest geven dit seizoen korte concerten van een uur in Rijksmuseum Twenthe. Op zondag 20 oktober brengt het ensemble SlovaCzech springlevende versies van oude Oost-Europese volksmuziek.

Volksmuziek uit Slowakije en Tsjechië

De Oost-Europese volksmuziek was een rijke inspiratiebron voor veel klassieke componisten. Het ensemble SlovaCzech gaat terug naar de bron en brengt eigen, springlevende versies van oude volksmuziek uit Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië. Met een knipoog naar klassiek, jazz en folk.

Eva Suslikova, altvioliste in het Nederlands Symfonieorkest, en haar virtuoze SlovaCzech-collega’s verzorgen een enerverende en ontroerende muzikale reis door Oost-Europa.

Eva Susliková altviool en zang
Josef Zák viool en zang
Adéla Drechsel viool en zang
Viktor Slezák contrabas en zang
Michal Horsák Cembalo

Tijd en reserveren

Het concert vindt plaats in de Gobelinzaal van het museum. De aanvang van het concert is 15.15 uur. Het concert duurt een uur.

Kaarten voor het concert kosten € 10,00 plus de reguliere entreetarieven. Kortingsregelingen van het museum zijn wel geldig.

Kaarten zijn voor aanvang van het concert in het museum verkrijgbaar. Voor reserveren kunt u mailen of bellen met het museum, 053 4358675. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van het Nederlands Symfonieorkest.

Samenwerking

De serie museumconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksmuseum Twenthe, Nederlands Symfonieorkest en de Gemeente Enschede.

Nu
Vlaamse salon rondom Van Eyck