NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
19-2 t/m 29-7 2013
De wondere wereld van Arnout Visser
 

De wondere wereld van Arnout Visser

In de entreehal is vanaf 19 februari een verkooptentoonstelling ingericht met werk van ontwerper en vormvinder Arnout Visser. De geëxposeerde objecten zijn te koop via de Museumwinkel.

Arnout Visser

Sinds 1991 werkt Arnout zowel zelfstandig als in opdracht (o.a. voor Droog Design). Daarbij overbrugt hij de verschillende disciplines van product tot meubelontwerp, interieur en grafisch design en gebruikt hij een ruim scala aan materialen: glas, keramiek, metaal en zelfs water.

Mocht hij al enige voorkeur tonen binnen zijn ontwerppraktijk, dan is het misschien voor het werken met glas. Hierin volgt hij de traditie van uitvinders en wetenschappers zoals Kepler, Newton, Huygens en Van Leeuwenhoek; zijn fascinatie wordt gevoed door de vrijwel ongelimiteerde technische mogelijkheden van dit materiaal.

portret 4

Visser reist regelmatig naar Kenia voor zijn Bushproject. Hier maakt hij met lokale glasblazers een collectie glazen lampen en andere gebruiksvoorwerpen. Het werk van Arnout Visser heeft vele internationale prijzen gewonnen en is makkelijk herkenbaar door de sterke verbondenheid met het basisprincipe van het object: de definitieve vorm wordt bepaald door de functie. Kijk ook op www.arnoutvisser.com

Nu Verwacht Tentoonstellingsarchief 2014 2013
Permeke en de Vlaamse expressionisten
Sieraden van Tjitske Zijlstra
Verkooptentoonstelling Lenneke Wispelwey
Renie Spoelstra. Het dode punt van de schommel
De stelling van Vroegindeweij
Bart Hess. A Hunt for High Tech
De wondere wereld van Arnout Visser
Kijk Mijn Wijk. Een community art project van Jack van Mildert
Een hongerige ziel. Hongerdoeken uit Twente en het Münsterland
Thomas Gainsborough en de verbeelding van het landschap
2012 2011 2010 2009 2008