2-3 2013 & 23-3 2013
Workshop inzichtmeditatie

Zonder oordeel kijken naar jezelf: workshop inzichtmeditatie

Op zaterdag 2 maart en zaterdag 23 maart kunt u deelnemen aan een workshop mindfulness in het museum. De workshop is onderdeel van het actviteitenprogramma bij de tentoonstelling Hongerdoeken uit Twente en het Munsterland.

Mindfulness

Bij de beoefening van mindfulness staat het ontwikkelen van aandacht centraal. U leert ongekleurd en direct te kijken naar ervaringen die zich in het hier en nu voordoen, zonder te oordelen, zonder te analyseren en zonder verwachtingen. Hierdoor ontstaat innerlijke ruimte in het omgaan met de ervaringen die op ons pad komen. In deze workshops van anderhalf uur (per keer) leert u de basisbeginselen van mindfulness.

Tijd: 13:00-14:30 uur
Kosten: €15,- p.p. per les
Docent: Joost van den Heuvel (www.inzichtmeditatie.com)

Vastentijd

De vastentijd is traditioneel een periode van bezinning. Rijksmuseum Twenthe geeft hier invulling aan door samen met yogadocent Patrick Ros (www.yogaschool.nl) en meditatiedocent Joost van den Heuvel Rijnders (www.inzichtmeditatie.com) een serie meditatiesessies en yogalessen in het museum te organiseren. De sessies zijn voor iedereen toegankelijk, u hoeft geen kennis of ervaring te hebben. Bekijk het hele overzicht van activiteiten bij de tentoonstelling onder aan de tentoonstellingspagina.

Nu
Vlaamse salon rondom Van Eyck