3-4 2013
Hemd van het lijf met Maaike Roozenburg

Maaike Roozenburg is opgeleid als kunsthistorica en ontwerper aan de Gerrit Rietveld Academie. Sinds 2004 werkt zij binnen Studio Maaike Roozenburg aan projecten en producten op het snijvlak van design, (kunst)historie en visuele communicatie. Roozenburg was gastcurator bij de tentoonstelling Rewind. De verbeelding van het verleden van Gerard de Lairesse tot Brad Pitt . Voor de tentoonstelling combineerde zij 17de-eeuwse historiestukken met stills uit hedendaagse spektakelfilms.

Aanschuifgesprek

In 2013 kunt u weer elke eerste woensdag van de maand het museum, de collectie, de medewerkers en hun expertise beter leren kennen in een aanschuifgesprek. Het gesprek duurt een half uur en het onderwerp staat van tevoren vast. Er is tijd om goed te kijken, maar ook om ons het hemd van het lijf te vragen.

De aanschuifgesprekken vinden elke eerste woensdag van de maand plaats van 12.00 tot 12.30 uur en beginnen en eindigen in het Museumcafé. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

1 mei: Josien Beltman over Bart Hess

Kunstenaar/ontwerper Bart Hess (1984) verbeeldt met zijn werk een andere wereld, een mogelijke wereld. Een wereld waarin de techniek lichaam en object laat versmelten. Josien Beltman vertelt tijdens Hemd van het lijf over A Hunt for High Tech, de eerste solotentoonstelling van Bart Hess die vanaf 17 maart te zien is in Rijksmuseum Twenthe.

Vervolgdata

Nu