5-4 2013
Masterclass veilen
door Jop Ubbens

Kunstwerken van RMT onder de hamer

Ja, u leest het goed! Werken uit de collectie worden uit het depot gehaald voor een bijzondere veiling. Voor één dag verandert het museum in een hectisch veilinghuis. Een selecte groep museumbezoekers zal getuige zijn van ongekende veilingtalenten, namelijk die van henzelf!

Onder leiding van Jop Ubbens, Chairman van Christie's Amsterdam, wordt u meegenomen in de hectische, spannende wereld van het veilinghuis. Kunt u inschatten wat de werken van Rijksmuseum Twenthe waard zijn? Kunt u de spanning in de zaal opdrijven en bieders tegen elkaar uitspelen? Grijp dan nu uw kans en doe mee aan één van de veilingworkshops op vrijdag 5 april 2013.

Jop Ubbens

Met ruim 25 jaar ervaring als veilingmeester bij Christie's zal Jop Ubbens u alle kanten van zijn vak laten proeven: van het taxeren van kunstwerken en inschatten hoe ze te verkopen zijn op een veiling, tot het veilen zelf: hoe bouw je de spanning op, hoe zie je wie er allemaal bieden en wanneer valt die beslissende hamerslag: verkocht!

Opgave en kosten

De masterclasses vinden plaats op vrijdag 5 april, om 11.00 uur en om 14.00 uur, en duren ongeveer anderhalf uur. Opgeven kan via info@rijksmuseumtwenthe.nl. Wees er snel bij, want er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar per masterclass. Deelname kost € 5,- exclusief de reguliere entreetarieven.

De drie smaken van Jop

Wilt u Jop Ubbens niet alleen als veilingmeester meemaken? Bezoek dan ook de tentoonstelling Drie Smaken van Jop, te zien t/m 12 mei 2013. In deze tentoonstelling kijkt Jop Ubbens naar de museumcollectie door de brillen van kunstliefhebber, kunsthistoricus en commerciële veilingman.

Nu
Jan Fabre. Insectentekeningen en insectensculpturen 1975-1979