Museumweekend

Doe tijdens het Museumweekend mee met ‘Hemd van het lijf’! Hemd van het lijf is het aanschuifgesprek van RMT. Speciaal voor het museumweekend heeft het museum tien Bekende Twentenaren uit de cultuur, media en politiek uitgenodigd om iets te vertellen over hun favoriete kunstwerk uit de museumcollectie.

Programma

Deelnemers zijn onder andere de Enschedese burgemeester Peter den Oudsten, kunstenaar Arno Kramer en de stadsdichter Regine Hilhorst van Enschede. Tijdens Hemd van het lijf kunt u hen alles vragen over hun favoriete werk en wat hen daaraan fascineert.

Zaterdag 6 april
13.00: Michael Sijbom, burgemeester Losser: Jacob van Ruisdael, Gezicht op Bentheim
14.00: Dorothy Oosting, Presentatrice RTVOost: Bart Hess, Mutants
15.00: Peter den Oudsten, burgemeester Enschede
16.00: Regine Hilhorst, stadsdichter Enschede : Jos Kruit, Paardenbenen

Zondag 7 april
13.00: Herman Havekate, journalist Tubantia: Pieter Saenredam, Kerkinterieur
14.00: Arno Kramer, kunstenaar: Kabinet met werken op papier in de tentoonstelling 'De drie smaken van Jop'.

Toegang €1,-

Tijdens het Museumweekend kost uw entreekaartje slechts €1,-! Kinderen en Museumkaarthouders krijgen, zoals gewoonlijk, gratis toegang tot het museum.

Nu
Jan Fabre. Insectentekeningen en insectensculpturen 1975-1979