13 & 14 april 2013
Junior Museumweekend

Tijdens het weekend van 13 en 14 april is weer Junior Museumweekend! Het museum wordt twee dagen overgenomen door leerlingen van drie Enschedese basisscholen. Zij verzorgen rondleidingen, heten u welkom, bewaken de schilderijen en runnen het café.

Uiteenlopende functies

Rijksmuseum Twenthe organiseert twee keer per jaar het Junior Museumweekend in samenwerking met de Roombeek School, Anna van Buren School en de Toermalijn. De leerlingen uit groep 7 van deze scholen vervullen verschillende functies in het museum, uiteenlopend van bewaker en kaartjesverkoper tot gastvrouw en rondleider.

Rondleidingen

Vanaf 13.00 uur zullen de junior rondleiders instaprondleidingen verzorgen. Bezoekers kunnen zich op de dag zelf aanmelden voor een rondleiding bij de junior gastvrouwen en -heren in de entreehal.

Nu
Vlaamse salon rondom Van Eyck