WILDHEET. Trilogie Bart Hess in Roombeek

Concordia Film, Theater, Expositie, Rijksmuseum Twenthe en TETEM kunstruimte zijn gefascineerd door de multigetalenteerde kunstenaar Bart Hess. Daarom hebben deze drie cultuurhuizen hun krachten gebundeld en presenteren zij samen gedurende de zomermaanden het werk van Hess en geestverwanten. Roombeek Cultuurpark wordt WILDHEET deze zomer!

OPENING WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess bij TETEM Kunstruimte en Concordia's expositieruimte 21rozendaal

Onlangs werd het eerste deel van de tentoonstellingstriologie WILDHEET geopend in Rijksmuseum Twenthe: de tentoonstelling Bart Hess. A Hunt for High Tech. Dit is de eerste museale tentoonstelling van Bart Hess, en is nog te zien tot 29 september 2013. Concordia Film, Theater, Expositie en TETEM kunstruimte nodigen u graag uit om op 27 juni aanstaande de opening van de twee andere delen van de trilogie WILDHEET bij te wonen. Openingsprogramma 27 juni 19.00 uur: ontvangst in 21rozendaal door Concordia bij groepsexpositie HEAT, met openingswoord door Yasmijn Jarram (curator Concordia) en aansluitend performance door Edhv 'Burn Baby Burn'. 20.00 uur: voortzetting in TETEM kunstruimte bij expositie Multi Solo 'Wild Thing', met de performance 'Hummelman' door Mette Sterre.
Klik hier voor meer informatie over de opening.

Bart Hess
Hij is jong, hot en gewild bij wereldberoemdheden als zangeres Lady Gaga, designer Thierry Mugler, modeontwerper Iris van Herpen, kunstenaar Lucy McRae en fashionfotograaf Nick Knight. De multigetalenteerde kunstenaar en ontwerper Bart Hess beweegt zich op het grensvlak van textiel, mode, vormgeving en beeldende kunst en combineert dit op surrealistische wijze met film en fotografie. Met zijn fascinatie voor het menselijk lichaam en de manipulatie ervan verlegt Hess de grenzen van textieldesign. Zijn futuristische stoffen gaan in interactie met de menselijke huid, vervagen de grens tussen textiel en huid en transformeren de drager haast tot een nieuw wezen.

Expositieruimte 21rozendaal: HEAT
Speciaal voor Concordia's expositieruimte 21rozendaal selecteerde Bart Hess persoonlijk een aantal up-and-coming vormgevers, ontwerpers en kunstenaars aan wie hij zich verwant voelt. Stuk voor stuk bewegen ze zich net als Hess moeiteloos tussen design, mode, animatie, performance, video en fotografie.De deelnemers aan HEAT lieten zich inspireren door hitte en de vervormende gevolgen daarvan. ‘Body architect' Lucy McRae, met wie Bart Hess vaak als duo werkt, toont haar video Swallowable Parfum. Dit eetbare parfum brengt een verleidelijk ruikende transpiratie op gang. Arie Vervelde, van huis uit mode-illustrator, presenteert (voor het eerst!) een serie snapshots van mensen in zomerse omstandigheden. Van beeldend kunstenaar Pieter van den Bosch zijn videocompilaties te zien van zijn experimentele vuurperformances. Verder is er werk te zien van Edhv, Raw Color, Jetske Visser, Esther de Groot en Harm Rensink.
27 juni t/m 8 september
Concordia Film | Theater | Expositie
21rozendaal
Het Rozendaal 21
7523 XG Enschede
www.concordia.nl

TETEM kunstruimte: Multi Solo ‘Wild Thing' - curator Bart Hess
Ongeremd, instinctief, driftig, onbeschaafd, primitief, woest en wreed! Voor deze verzameltentoonstelling heeft curator Bart Hess ontwerpers en kunstenaars opgeroepen om werken in te sturen met het thema 'Wild Thing'. De deelnemende kunstenaars die hun werk mogen presenteren in TETEM kunstruimte zijn: Malou Beemer, Jivika Biervliet, Stief Desmet, Anya Janssen, Ricardo O'Nascimento en Ebru Kurbak, Anna Niederbremer, Léon van Opstal, Chrystl Rijkeboer, Ira Schulte, Heleen Simons, Mette Sterre, Casper Warmoeskerken en Peter Zwaan.
27 juni t/m 1 september
TETEM kunstruimte
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
www.tetem.nl

Ook te zien in het kader van WILDHEET:
Rijksmuseum Twenthe: Bart Hess. A Hunt for High Tech
Rijksmuseum Twenthe presenteert met A Hunt for High Tech de eerste museale solotentoonstelling van Bart Hess. Hess vermengt hierin het menselijke met het dierlijke: zodra de mens zich hult in de door Hess gecreëerde materialen en applicaties transformeert hij in een nieuwe maar volstrekt logische creatuur.
t/m 29 september

Nu