NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
 

Sieraden van Tjitske Zijlstra

Kunstenaar Tjitske Zijlstra heeft t/m 31 maart 2014 in de entreehal van Rijksmuseum Twenthe een vitrine ingericht met allerlei bijzondere sieraden.

Over Tjitske Zijlstra

Kunst is de rode draad in mijn leven. Creativiteit en passie zijn begrippen, die mij elke dag uitdagen om te creëren.Of dat nu om kleuretsen, tuinarchitectuur of sieraden ontwerpen gaat, ik schakel vrij gemakkelijk over. Daarbij ga ik altijd uit van het materiaal wat zich aandient. Ik voel, denk, kijk, wat het materiaal mij te vertellen heeft en dan ga ik aan de slag. Ik zoek het in vorm en kleur en maak graag spannende artistieke combinaties die goed draagbaar zijn. Meestal gebruik ik (half)edelstenen, parels en zilver, maar ook tentakels van zee-egels, (sea-urchins) en bronzen kralen, gemaakt volgens de cire-perdue methode in Afrika. Ik laat me inspireren door oervolkeren.

Nu Verwacht Tentoonstellingsarchief 2014 2013
Permeke en de Vlaamse expressionisten
Sieraden van Tjitske Zijlstra
Verkooptentoonstelling Lenneke Wispelwey
Renie Spoelstra. Het dode punt van de schommel
De stelling van Vroegindeweij
Bart Hess. A Hunt for High Tech
De wondere wereld van Arnout Visser
Kijk Mijn Wijk. Een community art project van Jack van Mildert
Een hongerige ziel. Hongerdoeken uit Twente en het Münsterland
Thomas Gainsborough en de verbeelding van het landschap
2012 2011 2010 2009 2008