Vervolgcollege Kunstgeschiedenis

Sta ik voor een romaanse of een gotische kathedraal? Zijn deze krullen barok of rococo? In dit nieuwe Vervolgcollege Kunstgeschiedenis, dat RMT organiseert in samenwerking met de Vrije Academie, leert u stijlen herkennen en dateren.

Verdiepende colleges

Sta ik voor een romaanse of een gotische kathedraal? Zijn deze krullen barok of rococo? Uit welke periode dateert het Haagse Binnenhof of het Paleis op de Dam? In het nieuwe Vervolgcolleges Kunstgeschiedenis leert u stijlen herkennen en dateren. Vormt de Introductie Kunstgeschiedenis een brede inleiding op vierduizend jaar kunstgeschiedenis, met het vervolgcollege gaat u, door de concentratie op stijl, meer de diepte in. Egyptisch, Grieks, Romeins, romaans, gotiek, renaissance, barok, rococo, neoclassicisme en art nouveau: per stijl wordt gekeken naar in het oog springende kenmerken, steeds aan de hand van voorbeelden uit de schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur.

Na afloop van het college kunt u art deco van art nouveau onderscheiden en begrijpt u waarom Rembrandt tot de Nederlandse barok wordt gerekend. U ziet het verschil tussen Griekse en Romeinse beeldhouwkunst, tussen een renaissance- en barokkerk, en gaat de grote verbanden in de algemene kunstgeschiedenis nog scherper zien. Met gemak plaatst u schilderij, sculptuur of bouwwerk in de juiste periode. Dit vervolgcollege Kunstgeschiedenis is kortom bevorderlijk voor zowel uw kijkplezier als zelfvertrouwen. De cursus bestaat uit tien hoorcolleges en een excursie.

Informatie en opgave

Data en tijd: 18 september t/m december 2013, woensdag 13.30-15.30 uur.

Prijs: € 225,00. (Excl. wekelijkse entree bij college in museum, gratis entree met Museumkaart)

Opgave via de website van de Vrije Academie.

Nu
Jan Fabre. Insectentekeningen en insectensculpturen 1975-1979