Colloquium Moderne Kunst Semester 1

In samenwerking met de Vrije Academie presenteert RMT dit najaar het colloquium Moderne Kunst, een inspirerende cursus over de beeldende kunst van de afgelopen 150 jaar.

Avontuurlijke reis

Het Colloquium Moderne Kunst begint bij de oorsprong van de moderne kunst, circa 150 jaar geleden en mondt uit in een delta van stromingen in de eenentwintigste eeuw. Het belooft een avontuurlijke reis te worden, want moderne en hedendaagse kunst zijn veel lastiger te duiden dan kunst uit voorgaande periodes. Is dit kunst? Zo ja, waarom? Dit zijn vragen die onderweg gesteld én beantwoord zullen worden. Door algemene tendensen te volgen vanaf het allereerste begin van de moderne kunst tot aan nu, gaat stap voor stap een wereld voor u open. Een zwart vierkant of haai op sterk water: de moderne kunst kent voortaan geen geheimen meer voor u.

Dit colloquium bestaat uit vier semesters. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Per semester acht hoorcolleges en één excursie. In semester 1 komen aan bod: realisme, impressionisme, post-impressionisme, symbolisme, art nouveau, expressionisme, kubisme, abstracte kunst in Rusland, De Stijl, Bauhaus.

Informatie en opgave

Data en tijd: 23 september t/m december 2013, maandag 13.30-15.30 uur.

Prijs: € 229,00. (Excl. wekelijkse entree bij college in museum, gratis entree met Museumkaart)

Opgave via de website van de Vrije Academie.

Nu
Vlaamse salon rondom Van Eyck