NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
 

Kinder-doe-galerij

Kinderen van alle leeftijden kunnen spelen in de Kinder-doe-galerij: een speciale speelplek uitgerust met knutselspullen, bouwmaterialen en doe-het-zelf lol. Ontdek wat jij kunt maken met alle spullen in de galerij. Het resultaat is direct te bewonderen in het museum!

Nu in de Kinder-doe-galerij

Hieronder zie je een foto van Renie Spoelstra. Zij maakt hele grote houtskooltekeningen die je nu kunt bekijken in de zalen 18 t/m 22. Ze begint met het maken van een filmpje van een stuk bos of natuurgebied. Er gebeurt niet echt iets in het filmpje, er staan ook geen mensen op. Het lijkt net of er iets gaat gebeuren of dat er net iets gebeurd. Spannend.... Wat voor gevoelens krijg jij bij haar tekeningen? Word je er vrolijk, verdrietig, bang of opgewonden van?

Aan jou de opdracht om ook een tekening a la Renie te maken! In de Kinder-doe-galerij liggen papier, houtskool, kneedgum en foto's ter inspiratie. Je mag uiteraard ook buiten in de binnentuin kijken voor inspiratie en misschien met de telefoon van papa of mama een foto maken.

Renie
Openingstijden, prijzen, adres en route Rondleidingen Audiotour Bezoek met kinderen
Kinderactiviteiten in de zomervakantie
Kinder-doe-Paradijs
De Paradijskoffer
Winkel en café Zaalverhuur en huwelijken