NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
 

Raak geïnspireerd!

Geef uw museumbezoek een heel nieuwe dimensie door deel te nemen aan een rondleiding in Rijksmuseum Twenthe. U hoort en ziet niet alleen dingen die u wellicht anders over het hoofd zou hebben gezien, maar u beleeft bovenal een gezellige en inspirerende tijd met uw groep.

Groepsrondleidingen

U kunt kiezen voor een kennismaking met de collectie of een rondleiding bij een tijdelijke tentoonstelling. Verderop op deze pagina vindt u een overzicht van het huidige aanbod van rondleidingen. U kunt een rondleiding boeken en uw wensen doorgeven via het boekingsformulier.

De rondleidingen duren 1 uur.
Maximaal aantal deelnemers per groep: 20.
Prijs per groep: € 80,00.

Instaprondleidingen

Voor individuele bezoekers organiseren we gratis instaprondleidingen op zondagmiddag. De instaprondleidingen starten om 14.00 en 15.00 uur en beginnen in de entreehal. De instaprondleidingen staan in het teken van de tentoonstelling Rubens, Van Dyck en Jordaens - de Vlaamse barok. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen per rondleiding. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Geef u dan op bij de entreebalie van het museum.

Museumcafé

Na afloop van een rondleiding of voordat uw rondleiding aanvangt bent u van harte welkom in het Museumcafé voor een koffie met iets lekkers of een lunch. U kunt ook gebruik maken van een van onze arrangementen, zoals een high tea of een 18de-eeuwse lunch. Voor reserveringen kunt u gebruik maken van het boekingsformulier of contact opnemen met Dineke Schoneveld of Deborah Wiersma, medewerkers Museumcafé.

Rondleiding Rubens, Van Dyck, Jordaens

Met de tentoonstelling Rubens, Van Dyck, Jordaens - de Vlaamse barok geeft RMT aan de hand van meer dan vijftig schilderijen en tientallen prenten inzicht in de betekenis, het functioneren en de impact van de 17e-eeuwse kunst zoals ze in Vlaanderen werd geproduceerd. De tentoonstelling is onderdeel van een unieke samenwerking tussen RMT en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Rondleiding Paden naar het Paradijs

Zolang de mens bestaat fantaseert hij al over het Paradijs, de ideale eeuwige wereld. Maar hoe ziet het er daar eigenlijk uit? En hoe kom je er terecht? RMT vroeg schrijver Atte Jongstra zich een voorstelling te maken van het Paradijs door middel van een hemelsbrede keuze uit de museumcollectie.

Openingstijden, prijzen, adres en route Rondleidingen Audiotour Bezoek met kinderen Winkel en café Zaalverhuur en huwelijken