NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
 

Algemene info

Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en mooiste kunstcollectie van Noord- en Oost-Nederland. Hiermee vertellen we fantastische verhalen die ons van alles leren over onszelf en over de wereld om ons heen. RMT ontwikkelt in aansluiting bij de collectie en tentoonstellingen programma's voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs.

Drie programma's; drie accenten

RMT biedt het schooljaar 2014-2015 maar liefst drie verschillende soorten programma's aan. Ieder programma heeft z'n eigen accent: bij CSI (Culture Scene Investigations) ligt de nadruk op het kijken naar kunst en het zelf ontdekken van de verhalen achter de kunstwerken; bij RMT Kunstkick draait het om zelf creëren en verbeelden van de eigen ideeën van de leerling. Tenslotte kunt u ook nog steeds gebruik maken van ons succesvolle programma bij de collectiepresentatie Paden naar het Paradijs, waarbij de leerlingen worden geprikkeld een eigen voorstelling van het Paradijs te maken.

Kerndoelen

Alle programma's van RMT sluiten aan bij de kerndoelen 54, 55, en 56 (Kunstzinnige oriëntatie) die zijn opgesteld voor het basisonderwijs en de kerndoelen 48, 50 en 52 (Kunst en cultuur) voor het voortgezet onderwijs. RMT wil met zijn educatieve aanbod aanzetten tot reflectie en creativiteit, maar wil bovenal een leuke en inspirerende ervaring bieden!

Informatie en reserveren

Als u met uw klas het museum wilt bezoeken is het noodzakelijk om te reserveren. U kunt iedere gewenste museumles boeken via het boekingsformulier. Voor meer informatie of advies op maat kunt u contact opnemen met medewerker educatie Martine Zwarteveen, 053 4358675.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO HAVO/VWO Speciaal onderwijs Afbeeldingen bij Paradijsreisgids