Speciaal onderwijs

Geen gezicht

Voor leerlingen van het speciaal onderwijs heeft het museum de les Geen gezicht ontwikkeld. Samen met een museum-docent bekijken de leerlingen de tentoonstelling Paden naar het Paradijs. De groep staat langer stil bij drie portretten en drie landschappen in de tentoonstelling.

Inhoud van de les

De museumdocent vertelt over het kunstwerk en de kunstenaar en vraagt de mening van de leerlingen. In het museumatlier schilderen de leerlingen op een schildersezel een werkstuk met als uitgangspunt het schilderij dat hen het minst aanspreekt. In het eigen werk verandert de leerling wat hij of zij in het kunstwerk het lelijkst vond. Zo kunnen bijvoorbeeld kleur, onderwerp, kleren, achtergrond, compositie of stijl veranderd worden. Een ansichtkaart van het kunstwerk dient als 'spiekbriefje'.

Geen gezicht wordt aangepast aan het leerniveau, de kennis en de interesse van de leerlingen.

Informatie en reserveren

Kosten per klas: € 90,00.
De entree is gratis.
De les duurt anderhalf uur.

U kunt deze les boeken via het boekingsformulier.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO HAVO/VWO Speciaal onderwijs
Interactieve rondleiding 'Enkele reis Paradijs'
Theatervoorstelling 'Mijn Paradijs, jouw Paradijs'