Kunstkick 2013

VMBO, HAVO en VWO, alle leerjaren

Kunstkick 2013

Ook in 2013 organiseert Rijksmuseum Twenthe Kunstkick. Het workshopprogramma waarbij professionele beeldend kunstenaars met de leerlingen aan de slag gaan.

Uitgangspunten

Voor Kunstkick 2013 nodigt Rijksmuseum Twenthe vijf kunstenaars uit die in verschillende disciplines werkzaam zijn om workshops te geven. Uitgangspunt van de workshops is het werk en de werkwijze van de kunstenaar. Nadat deze over zijn werk heeft verteld en voorbeelden heeft laten zien, gaan de leerlingen zelf aan de slag. Het proces van de kunstenaar staat centraal, maar daarbinnen volgen de leerlingen hun eigen interesses en fascinaties.

Bart Jansen

13 t/m 17 mei 2013
Bart Jansen - Verrassing

Bart Jansen maakt schilderijen en ruimtelijk werk. Zijn werk gaat over de menselijke behoefte om alles te automatiseren. Bart omarmt deze ontwikkeling wil nieuwe machines maken met nieuwe functies. Dat doet hij onder andere door herkenbare dingen in iets nieuws te transformeren.

Het werk van Bart is tijdens de Twentse Salon van 26 mei 2013 te zien in het Los Hoes, de Twentse boerderij in de achtertuin van het museum.

Programma en data

7 t/m 11 januari 2013
Merijn Bolink - ideeën
Ieder kunstwerk begint met een idee. Leerlingen gaan wilde, grappige, belachelijke en uitvoerbare ideeën bedenken die ze daarna gaan uitwerken.

Merijn Bolink is beeldhouwer en wil met zijn werk ‘de ziel van dingen' blootleggen. Bolink ontleedt de dingen tot op het bot, zoals de twee piano's in Rijksmuseum Twenthe, die voortkomen uit één piano.

Merijn Bolink

11 t/m 15 februari 2013
Michiel Koelink - toeval
Samen met de leerlingen gaat Michiel Koelink op papier en met dobbelstenen 'computerprogramma's' bedenken die beelden voortbrengen. Maar hoe de beelden er precies uit zien wordt door een groot deel bepaald door toeval.

Michiel Koelink is mediakunstenaar en maakt onder meer video's en generatieve installaties, dat wil zeggen dat de beelden ontstaan op het moment dat je er naar kijkt. Zijn werk is t/m 24 februari te zien in de tentoonstelling Spelen op de grens van het onmogelijke. 25 jaren mediakunst aan AKI/ArtEZ.

Michiel Koelink_Spitzenkörper

11 t/m 15 maart 2013
Ben Kruisdijk - anders kijken
Ben Kruisdijk gaat samen met de leerlingen collages maken waarin onverwachte dingen samenkomen, zodat de leerlingen anders gaan kijken naar de wereld om hen heen.

Ben Kruisdijk is tekenaar en probeert met zijn werk herkenbare dingen in een ander daglicht te stellen. Hierdoor hoopt hij dat mensen herkenbare dingen anders gaan ervaren en er - hopelijk - een vorm van schoonheid in zien.

Ben Kruisdijk

8 t/m 12 april 2013
Emmy Dijkstra - reizen
Leerlingen maken een denkbeeldige reis. Deze gaan ze verbeelden door middel van een druktechniek met sjablonen.

Emmy Dijkstra maakt etsen en dagboeken. Haar werk gaat over de mensen die ze om zich heen ziet en waarnaar deze mensen op zoek zijn in hun leven. In dat opzicht zijn alle mensen ‘reizigers' die hun weg zoeken in het leven.

Emmy Dijkstra

Informatie en reserveren

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 115,00.
De entree is gratis.
De les duurt twee uur.

U kunt deze les boeken via het boekingsformulier.

De workshops worden aangepast aan het niveau van de leerlingen. Voor vragen of advies op maat met betrekking tot Kunstkick kunt u contact opnemen met Jorien Schulten, combinatiemedewerker kunst, cultuur en onderwijs, 053 4358675.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO HAVO/VWO
RMT Kunstkick