VMBO, HAVO en VWO, onderbouw

Born this way?

Leerlingen bekijken de tentoonstelling van Bart Hess, die voor Lady Gaga een slijmjurk maakte. In het atelier verzinnen ze een eigen wereld a la Bart Hess.

Bart Hess

Bart Hess is kunstenaar en vormgever. In zijn werk laat hij het menselijk lichaam versmelten met eigenschappen van dieren. Beroemd is zijn slijmjurkvoor Lady Gaga, die zich vormt naar het lichaam van de draagster. Een jurk als een weekdier! Of zijn hooggehakte laarzen die er uit zien als deel van ons lichaam, met haar en al!

De leerlingen bekijken in het museum de tentoonstelling van Bart Hess en gaan daarna zelf aan de slag in het atelier. Met behulp van verschillende materialen bedenken ze iets dat een verlengstuk is van hun eigen lichaam. Net als Bart Hess laten ze zich inspireren door de dierenwereld.

Informatie en reserveren

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 90,00.
De entree is gratis.
De les duurt 1,5 uur.

U kunt deze les boeken via het online boekingsformulier. Deze les kan worden afgenomen vanaf 18 maart 2013.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO HAVO/VWO
RMT Kunstkick