Theatervoorstelling 'Mijn Paradijs, jouw Paradijs'

Hoe ziet jouw paradijs er uit? Welke planten groeien er? Is het daar gezellig? In samenwerking met theatergroep De Nieuwe Koning heeft RMT een bijzondere theatervoorstelling gemaakt die plaats vindt in de tentoonstelling Paden naar het Paradijs.

Mijn Paradijs, jouw Paradijs

Patricia van het Pad is eigenlijk schoonmaakster in Rijksmuseum Twenthe. Maar omdat de museumdocent niet komt opdagen moet zij voor een keer de leerlingen rondleiden door de tentoonstelling Paden naar het Paradijs. Eigenlijk is Patricia een beetje bang voor Paden naar het Paradijs. Want, wat is dat dan het Paradijs? En laten ze haar wel door de poort? Bovendien ziet Patricia in veel schilderijen in de tentoonstelling haar dominante moeder terug, die haar steeds vertelt dat je niet in het Paradijs komt als je verboden dingen doet en liegt. Maar is het Paradijs van Patricia’s moeder wel hetzelfde Paradijs als dat van Patricia? Tijdens de voorstelling beseft Patricia dat ze haar eigen verbeelding moet volgen en haar eigen Paradijs moet creëren.
(Scenario: Regine Hilhorst; spel: Mareen Hoek of Regine Hilhorst.)

Opzet lespakket

Dit lespakket bestaat uit een theatervoorstelling van 45 minuten in het museum gevolgd door een workshop van 45 minuten in het museumatelier.

Het verhaal van de theatervoorstelling wordt verteld aan de hand van de kunstwerken in de tentoonstelling Paden naar het Paradijs. De leerlingen worden geprikkeld om hun eigen gedachten over de kunstwerken en het Paradijs te vormen. In het atelier gaan de leerlingen hun eigen Paradijs verbeelden.

Bij dit lespakket ontvangt u ook de gratis Paradijsreisgids met prikkelende vragen en opdrachten ter voorbereiding en verwerking van het museumbezoek in de klas.

Informatie en reserveren

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 120,00.
De entree is gratis.
De voorstelling en workshop duren samen 1,5 uur.

Indien gewenst kan Rijksmuseum Twenthe i.s.m. Oad busvervoer voor uw klas organiseren. De kosten zijn € 150,00 per bus en één bus kan maximaal 50 leerlingen vervoeren.

U kunt deze les en eventueel busvervoer boeken via het boekingsformulier.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8
CSI - De ontdekking van de wereld