NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
 

Interactieve rondleiding 'Enkele reis Paradijs'

Is er in het Paradijs genoeg ruimte voor iedereen en welke taal wordt er gesproken? Zou een taal nodig zijn in het Paradijs? Samen met een museumdocent bekijken de leerlingen de tentoonstelling Paden naar het Paradijs. Aan de hand van filosofische vragen bespreken de leerlingen wat ze zien.

Opzet lespakket

Dit lespakket bestaat uit een interactieve rondleiding van 45 minuten in het museum en een workshop van 45 minuten in het museumatelier.

Bij dit lespakket ontvangt u ook de gratis Paradijsreisgids met prikkelende vragen en opdrachten ter voorbereiding en verwerking van het museumbezoek in de klas. Dit lespakket is ontwikkeld in samenwerking met kinderfilosofe Marja van Rossum.

Filosoferen met kinderen

Kunst vormt een prachtige aanleiding tot filosoferen met kunst en biedt kinderen de mogelijkheid om kunst op een intensere manier te beleven. Bij het filosoferen gaat om de eigen gedachten en ideeën van de leerlingen. Door vragen te stellen proberen ze samen met anderen tot een antwoord te komen. Filosoferen met kunst kan op ieder niveau worden gedaan. Het niveau van de groep is immers bepalend voor het niveau van het gesprek.

Informatie en reserveren

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 90,00.
De entree is gratis.
De rondleiding en de workshop duren samen 1,5 uur.

Indien gewenst kan Rijksmuseum Twenthe i.s.m. Oad busvervoer voor uw klas organiseren. De kosten zijn € 150,00 per bus en één bus kan maximaal 50 leerlingen vervoeren.

U kunt deze les en eventueel busvervoer boeken via het boekingsformulier.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8
CSI - De ontdekking van de wereld
CSI - Pruiken en Revoluties
CSI - Huis van Heek
RMT Kunstkick
Theatervoorstelling 'Mijn Paradijs, jouw Paradijs'
Interactieve rondleiding 'Enkele reis Paradijs'
VMBO HAVO/VWO Speciaal onderwijs Afbeeldingen bij Paradijsreisgids