Interactieve rondleiding 'Enkele reis Paradijs'

HAVO en VWO, alle leerjaren

Adam en Eva werden verdreven uit het Paradijs, want Eva had van de verboden vrucht gegeten. Maar waarom mag iets niet? En wie mag er zeggen wat wel en niet mag? Aan de hand van prikkelende filosofische vragen bekijken de leerlingen de tentoonstelling Paden naar het Paradijs.

Opzet lespakket

Dit lespakket bestaat uit een interactieve rondleiding van 45 minuten in het museum en een workshop van 45 minuten in het museumatelier.

Filosoferen met jongeren

Kunst vormt een prachtige aanleiding tot filosoferen met kunst en biedt kinderen de mogelijkheid om kunst op een intensere manier te beleven. Bij het filosoferen gaat om de eigen gedachten en ideeën van de leerlingen. Door vragen te stellen proberen ze samen met anderen tot een antwoord te komen. Filosoferen met kunst kan op ieder niveau worden gedaan. Het niveau van de groep is immers bepalend voor het niveau van het gesprek.

Informatie en reserveren

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 90,00.

De entree is gratis.

De rondleiding en de workshop duren samen 1,5 uur.

Indien gewenst kan Rijksmuseum Twenthe i.s.m. Oad busvervoer voor uw klas organiseren. De kosten zijn € 150,00 per bus en één bus kan maximaal 50 leerlingen vervoeren.

U kunt deze les en eventueel busvervoer boeken via het boekingsformulier.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO HAVO/VWO
CSI - De ontdekking van de wereld