RMT Kunstkick

VMBO, alle leerjaren

Ook in het schooljaar 2013-2014 organiseren we weer Kunstkick. Het workshopprogramma waarbij professionele beeldend kunstenaars met de leerlingen aan de slag gaan.

Inhoud workshops

Voor het schooljaar 2013-2014 hebben we maar liefst tien kunstenaars uitgenodigd die allen in verschillende disciplines werkzaam zijn. Het uitgangspunt van de workshops is het werk en de werkwijze van de kunstenaar. Nadat deze over zijn werk heeft verteld en voorbeelden heeft laten zien, gaan de leerlingen zelf aan de slag. Het proces van de kunstenaar staat centraal, maar daarbinnen volgen de leerlingen hun eigen interesses en fascinaties.

Voor Kunstkick werken we uitsluitend samen met professionele kunstenaars die ruime didactische ervaring hebben. De meesten van hen zijn gediplomeerd op het gebied van lesgeven.

Bijzondere locatie

Alle Kunstkick-workshops vinden plaats in het Los Hoes, de authentieke Twentse boerderij in de achtertuin van Rijksmuseum Twenthe. Het Los Hoes is het afgelopen jaar getransformeerd van opslagruimte tot 'Kunstenaarshoes' en is nu de ideale locatie voor presentaties van kunstwerken en workshops.

Alle workshops op een rij

Jasmijn Miltenburg - Mode
4-8 november 2013
Leerlingen gaan onder leiding van Fashion Artist Jamijn Miltenburg aan de slag om met textiel en papier iets draagbaars te maken.

Emmy Dijkstra - Druktechnieken
17-21 maart 2014
Leerlingen maken een denkbeeldige reis. Deze gaan ze verbeelden door middel van een druktechniek met sjablonen.

Debbie Voerman en Edwin Dertien - Apparatenkunst
31 maart - 4 april 2014
Debbie Voerman en Edwin Dertien geven een workshop met machines die teken-en schilderkunst maken: tekenende robots, plotters, printers, robotstofzuigers, spin-art, pantografen, muurschrijvers, etc.

Sarah Spletzer - Collages
7-11 april 2013
Leerlingen gaan met verschillende materialen experimenteren en collages maken die mysterieuze en nieuwsgierigmakende verhalen vertellen. Via de beeldwereld van de collage lijkt het net alsof je even iemand anders z'n leven binnenstapt.

Liezette Gerrits - Schilderen
14-18 april 2014
Wie ben ik en wat wil ik worden? Met deze twee vragen gaan de leerlingen al schilderend en tekenend aan de slag. Samen maken ze een kunstwerk dat uit verschillende lagen en afbeeldingen bestaat.

Jacomijn Schellevis - Ruimtelijk
19-23 mei 2014
Al eeuwenlang verzamelen mensen bijzondere voorwerpen die een speciale betekenis voor je hebben. De leerlingen gaan naar aanleiding van een persoonlijke herinnering of verhaal een object of voorwerp ontwerpen.

Mirjan Koldeweij - Beeldhouwen
26-30 mei 2014
Vanuit de eigen beleving gaan de leerlingen een beeldje maken van speksteen. Daarbij staat de omzetting van twee- naar driedimensionaal staat centraal.

Bart Jansen - Gemengde technieken
2-6 juni 2014
Bart gaat samen met de leerlingen nieuwe machines maken met nieuwe functies. Dat doen ze door onder andere door herkenbare dingen in iets nieuws te transformeren.

Informatie en reserveren

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 115,00.
De entree is gratis.
De les duurt twee uur.

Indien gewenst kan Rijksmuseum Twenthe i.s.m. Oad busvervoer voor uw klas organiseren. De kosten zijn € 150,00 per bus en één bus kan maximaal 50 leerlingen vervoeren.

U kunt deze les en eventueel busvervoer boeken via het boekingsformulier.

De workshops worden aangepast aan het niveau van de leerlingen. Voor vragen of advies op maat kunt u contact opnemen met medewerker educatie Jorien Schulten, 053 4358675. Heeft u een voorkeur voor een andere datum dan de hierboven genoemde? Neem ook dan contact op met Jorien Schulten om de mogelijkheden te bespreken.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO
RMT Kunstkick