CSI - De ontdekking van de wereld

VMBO, alle leerjaren

Culture Scene Investigation - kortweg CSI - is een nieuw lesformat van Rijksmuseum Twenthe waarbij de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent op onderzoek uitgaan in het museum. Bij CSI - De ontdekking van de wereld ontdekken ze van alles over de kunst van de late middeleeuwen en vroege renaissance (15de en 16de eeuw).

Verhalen achter de kunstwerken

Tijdens CSI wordt er gebruikt gemaakt van uiteenlopende werkvormen. Het zelf kijken naar kunst en het zelf ontdekken van de verhalen achter de kunstwerken staan hierbij centraal. Uiteindelijk komen de leerlingen niet alleen in aanraking met specifieke kunstwerken, maar ook met de verhalen achter de werken en de tijd waarin deze zijn ontstaan.

CSI - De ontdekking van de wereld is speciaal ontwikkeld bij de tijdelijke tentoonstelling Jan van Eyck, Rogier van der Weyden en de ontdekking van de wereld. De les sluit aan bij kerndoelen 48, 50 en 52 (Kunst en cultuur).

Informatie en reserveren

Let op: deze les wordt aangeboden in de periode 9 sept - 19 dec 2014.

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 90,00.
De entree is gratis.
De les duurt 1,5 uur.

Indien gewenst kan Rijksmuseum Twenthe i.s.m. Oad busvervoer voor uw klas organiseren. De kosten zijn € 150,00 per bus en één bus kan maximaal 50 leerlingen vervoeren.

U kunt deze les en eventueel busvervoer boeken via het boekingsformulier.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO
CSI - De ontdekking van de wereld