NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
 

Algemene info

Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en mooiste kunstcollectie van Noord- en Oost-Nederland. Hiermee vertellen we fantastische verhalen die ons van alles leren over onszelf en over de wereld om ons heen. RMT ontwikkelt in aansluiting bij de collectie en tentoonstellingen programma's voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Jaarlijks beleven circa 11.000 leerlingen het museum via ons onderwijsaanbod.

Inspirerende ervaring

Kunstenaars hebben altijd naar de wereld gekeken en daarop gereageerd via hun kunstwerken. In RMT worden de leerlingen meegenomen op een wonderlijke wandeling langs de soms duizelingwekkende paden van de kunst- en cultuurgeschiedenis en maken ze kennis met nieuwe, andere, verrassende en inspirerende perspectieven op de wereld. RMT wil aanzetten tot reflectie en creativiteit, maar wil bovenal een leuke en inspirerende ervaring bieden.

Kerndoelen

Alle programma's van RMT bevatten de kerndoelen 54, 55, en 56 voor Kunstzinnige oriëntatie, die zijn opgesteld voor het basisonderwijs. Dat betekent dat leerlingen leren om beelden en taal te gebruiken om gevoelens en ervaringen mee uit te drukken; leren reflecteren op hun eigen werk en dat van anderen (bijvoorbeeld kunstenaars); kennis verwerven over cultureel erfgoed.

Informatie en reserveren

Als u met uw klas het museum wilt bezoeken is het noodzakelijk om te reserveren. U kunt iedere gewenste museumles boeken via het boekingsformulier. Voor meer informatie of advies op maat kunt u contact opnemen met medewerker educatie Martine Zwarteveen, 053 4358675.

Algemene info Basisonderwijs 1-3 Basisonderwijs 4-8 VMBO HAVO/VWO Speciaal onderwijs Afbeeldingen bij Paradijsreisgids