Encounters - Bill Spinhoven van Oosten

Encounters van Bill Spinhoven van Oosten in Rijksmuseum Twenthe, TETEM en Kunstenlab

Tijdens de tentoonstelling Spelen op de grens van het onmogelijke is de interactieve installatie Encounters van Bill Spinhoven van Oosten te zien. T/m 18 november 2011 wordt dit werk ook getoond in TETEM kunstruimte in Enschede en Kunstenlab in Deventer.

Encounters

Rijksmuseum Twenthe, TETEM kunstruimte en Kunstenlab presenteren de spin-off van het innovatieve project Encounters dat dit jaar gelijktijdig te zien is op verschillende locaties in Overijssel. De installatie is ontwikkeld door mediakunstenaar Bill Spinhoven van Oosten in samenwerking met TETEM kunstruimte en de Universiteit Twente.

De bezoeker van Encounters waant zich in een ruimte met andere, virtuele bezoekers. Terwijl de bezoeker zelf gefilmd en geprojecteerd wordt, ontstaat er een samenspel met eerder opgenomen acteurs in dezelfde ruimte. Bezoekers van Rijksmuseum Twenthe maken tegelijk een verbinding met Encounters in Kunstenlab in Deventer en TETEM kunstruimte in Enschede. Het verschil tussen een fysieke of virtuele mens is niet direct zichtbaar en zorgt voor vervreemdende interacties.

Spelen op de grens van het onmogelijke

In Rijksmuseum Twenthe maakt Encouters deel uit van de tentoonstelling Spelen op de grens van het onmogelijke. 25 jaren mediakunst aan AKI/ArtEZ. De tentoonstelling laat video's, interactieve installaties en computeranimaties zien van negen kunstenaars die studeerden aan ArtEZ Academie voor Art & Design, voorheen AKI, in Enschede. Allen rekken in hun werk de grenzen van de techniek om tot nieuwe vormen te komen.

Encounters is mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Beeldende Kunst en Vormgeving Art (E) Motion.

Kinderactiviteiten in de zomervakantie
Help RMT folders te verspreiden
Editor Picks op RMT NOW
Rubens in de steigers