RMT zoekt vrijwilligers educatie

RMT is per direct op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de uitvoering van het nieuwe educatieve programma bij Paden naar het Paradijs.

Fonkelnieuw educatief programma

Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van heel oost Nederland. Breitner en Breughel, Ruisdael en Redon, Jongkind en Monet, Gainsborough en Ter Borch. Vanaf 14 september 2013 is de vernieuwde collectiepresentatie Paden naar het Paradijs te zien, waarbij een fonkelnieuw educatief programma is ontwikkeld. Voor de uitvoering van het programma zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Het nieuwe educatieprogramma bestaat uit twee pakketten: 1) een interactieve rondleiding en een workshop en 2) een theatervoorstelling en een workshop. Voor de uitvoering van de workshops en voor assistentie bij de theatervoorstelling is RMT op zoek naar vrijwilligers.

Functie-inhoud uitvoering workshop
-Verantwoordelijk voor de uitvoering van de workshop in het educatieatelier.
-Toelichten van de van te voren beschreven workshop.
-Stimuleren van het creatieve proces bij de leerlingen tijdens de workshop.
-Handhaven van de orde i.s.m. de leerkrachten die de groep begeleiden tijdens de workshop.

-Ervaring met lesgeven of andere didactische ervaring.
-Affiniteit met beeldende kunst.
-Affiniteit met de doelgroepen.

Functie-inhoud assistentie theatervoorstelling
-Begeleiden van de groep tijdens de voorstelling.
-Aanreiken van rekwisieten aan de actrice tijdens de voorstelling.

- Affiniteit met theater en beeldende kunst.
- Gevoel voor timing.

Is uw interesse gewekt?

Stuur dan een mail of bel met Jasmijn Weener jweener@rijksmuseumtwenthe.nl of 053-435 86 75.

Editor Picks op RMT NOW
Vlaamse Salon groot succes
Hongerdoek in Verrijzeniskerk
Rubens in de steigers