Lovende recensie educatief programma RMT

Ons vernieuwde educatieve programma rond de collectiepresentatie Paden naar het Paradijs mag niet alleen rekenen op positieve reacties uit het onderwijs, ook de kunsteducatieprofessionals zijn enthousiast.

Kunstwerken komen tot leven

Diny Heidenrijk van AliceMoves, cultuurcommunity en bemiddelaar in cultuureducatie, schrijft over de theatervoorstelling Mijn Paradijs, jouw Paradijs:

Sta je als groep in het museum te wachten, komt er met veel bombarie een schoonmaakster langs met haar poetskar. Deze entree in een museum zorgt ervoor dat de aandacht gelijk gevangen wordt, mede doordat de schoonmaakster je meteen betrekt in haar spel. Ze zet haar typetjes met overtuiging, passie en een sterke mimiek knap neer. Ook via haar stem, spraakaccenten en taalgebruik komen de verschillende personen in wiens huid ze kruipt goed uit de verf. Zo komt een aantal schilderijen zichtbaar tot leven met behulp van kleding en attributen. De interactie, een stem, muziekfragmenten en de verhaallijn zorgen voor een interessante en spannende (letterlijk lopende) voorstelling. Er zijn verrassende en onverwachte effecten. In elke zaal gebeurt weer wat en dat maakt nieuwsgierig. Door het verhaal en de constante afweging 'wat zal ik doen' word je zelf ook aan het denken gezet. De workshop schilderen na de voorstelling is gezellig, ontspannend en biedt ruimte voor napraten en eigen ideeën.
D. Heidenrijk, lid ICC selectiegroep van AliceMoves Overijssel.

schoolbezoek-42_bijgesneden

De voorstelling Mijn Paradijs, jouw Paradijs is ontwikkeld door RMT i.s.m. Theatergroep De Nieuwe Koning. Klik hier voor meer informatie.

Martha Haveman overleden
Kinderactiviteiten in de zomervakantie
Help RMT folders te verspreiden
Editor Picks op RMT NOW