NL / EN / DE
zoek
Facebook Twitter YouTube Flickr contact
 

Vrijwilligers

Binnen Rijksmuseum Twenthe zijn ongeveer 70 vrijwilligers werkzaam. Hun bijdrage is onmisbaar voor het museum. Zij werken in diverse functies zoals: vrijwilliger educatie, vrijwilliger museumwinkel, vrijwilliger bloemen en vrijwilliger bibliotheek.

Het museum biedt een plezierige werkomgeving waarin u goede begeleiding krijgt in uw werkzaamheden. Daarnaast ontvangt u uitnodigingen voor openingen en zijn er opleidingsmogelijkheden. Alle vrijwilligers hebben recht op een Museumkaart die gratis toegang biedt tot vele musea in Nederland.

Van de vrijwilligers vragen we een beschikbaarheid van een dagdeel per week en vertrouwd te zijn met de computer.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen of bellen met het museum, 053 4358675. Vacatures worden vermeld op de website.

RMT zoekt vrijwilligers educatie

RMT is per direct op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de uitvoering van het nieuwe educatieve programma bij Paden naar het Paradijs.

Fonkelnieuw educatief programma

Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van heel oost Nederland. Breitner en Breughel, Ruisdael en Redon, Jongkind en Monet, Gainsborough en Ter Borch. Vanaf 14 september 2013 is de vernieuwde collectiepresentatie Paden naar het Paradijs te zien, waarbij een fonkelnieuw educatief programma is ontwikkeld. Voor de uitvoering van het programma zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Het nieuwe educatieprogramma bestaat uit twee pakketten: 1) een interactieve rondleiding en een workshop en 2) een theatervoorstelling en een workshop. Voor de uitvoering van de workshops en voor assistentie bij de theatervoorstelling is RMT op zoek naar vrijwilligers.

Functie-inhoud uitvoering workshop
-Verantwoordelijk voor de uitvoering van de workshop in het educatieatelier.
-Toelichten van de van te voren beschreven workshop.
-Stimuleren van het creatieve proces bij de leerlingen tijdens de workshop.
-Handhaven van de orde i.s.m. de leerkrachten die de groep begeleiden tijdens de workshop

Functie-eisen
-Ervaring met lesgeven of andere didactische ervaring.
-Affiniteit met beeldende kunst.
-Affiniteit met de doelgroepen.

Functie-inhoud assistentie theatervoorstelling
-Begeleiden van de groep tijdens de voorstelling. -
Aanreiken van rekwisieten aan de actrice tijdens de voorstelling.

Functie-eisen
- Affiniteit met theater en beeldende kunst.
- Gevoel voor timing.

Is uw interesse gewekt?

Stuur dan een mail of bel met Jasmijn Weener jweener@rijksmuseumtwenthe.nl of 053-435 86 75.

Word folderverspreider voor Rijksmuseum Twenthe!

De afdeling marketing & communicatie zoekt enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen om de bekendheid van Ons Rijksmuseum en alle tentoonstellingen te vergroten. Het verspreiden van foldermateriaal/posters e.d. is een belangrijke taak. Niet alleen in Enschede zelf maar ook in heel Twente. Voor vrijwel elke tentoonstelling is er materiaal dat zo breed mogelijk moet worden verspreid (horeca, hotels, campings, theaters, VVV, bibliotheken, scholen etc). Ook het vertellen van het verhaal is daarbij een belangrijke taak. Voor 2014 staan er maar liefst 7 tentoonstellingen geprogrammeerd. Daarnaast staan wij regelmatig op beurzen en markten. Ook hiervoor zoeken wij vrijwilligers die alles kunnen vertellen over ons mooie museum.

Takenpakket

- het rondbrengen van promotiemateriaal in eigen regio (nader te bepalen);
- het communiceren met receptionisten/eigenaren e.d.;
- het bemannen van de museum stand tijdens evenementen;
- informatie verstrekken over tentoonstellingen, collectie en activiteiten.

Functie-eisen

- klantvriendelijkheid;
- representatief;
- flexibel;
- goede sociale vaardigheden;
- mobiel (fiets en/of auto).

Is uw interesse gewekt?

Mail dan uw motivatiebrief voorzien van curriculum vitae naar Jasmijn Weener . Voor vragen kunt u contact opnemen met Jasmijn Weener, 053 4358675.

Word rondleider in Rijksmuseum Twenthe!

Rijksmuseum Twenthe heeft een gevarieerde collectie beeldende kunst en kunstnijverheid vanaf de middeleeuwen tot heden en organiseert regelmatig toonaangevende exposities. Iedere zondagmiddag organiseert het museum gratis instaprondleidingen voor individuele bezoekers. Vanaf 5 april 2014 presenteert RMT de tentoonstelling Rubens, Van Dyck, Jordeans – De Vlaamse barok. Deze tentoonstelling is de tweede in een reeks van exposities die het museum organiseert in nauwe samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen. Omdat we grote belangstelling verwachten voor deze tentoonstelling, zijn we op zoek naar nieuwe rondleiders om ons team mee uit te breiden.

Wat biedt het museum

Het museum biedt een gemoedelijke werkomgeving waarin u goede begeleiding krijgt in uw werkzaamheden. Daarnaast ontvangt u uitnodigingen voor openingen en zijn er opleidingsmogelijkheden. Alle vrijwilligers hebben recht op een Museumkaart die gratis toegang biedt tot vele musea in Nederland.

Takenpakket
- het geven van instaprondleidingen

Functie-eisen
- uitstekende didactische vaardigheden
- kennis van beeldende kunst
- representatief
- flexibel
- stressbestendig

Is uw interesse gewekt?

Mail dan uw motivatiebrief voorzien van curriculum vitae naar jweener@rijksmuseumtwenthe.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Jasmijn Weener, 053 4358675.

RMT zoekt vrijwilligers museumcafé

Het Museumcafé is in mei 2012 helemaal vernieuwd. Het café is gesitueerd in de aanbouw van architect Ben van Berkel uit 1994-1996. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het terras onder de bomen in de aangrenzende binnentuin. In het Museumcafé kan er genoten worden van een uitgebreid assortiment verse broodjes, soepen, taartjes, dranken, smoothies en echte Italiaanse koffie. Het Museumcafé is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het café is per direct op zoek naar vrijwilligers die het café willen ondersteunen tijdens middaguren (12:30-15:30)

Functie inhoud

- ondersteuning bieden van je collega's in de bediening
- bezoekers voorzien van hun bestelling
- diverse hand- en spandiensten om alles soepel te laten verlopen

Functie eisen

- ervaring in de horeca is een pre;
- goede sociale vaardigheden;
- representatief;
- een minimale beschikbaarheid van een dagdeel van drie uur per week (van 12:30-15:30);

Wat biedt het museum?

Het museum biedt een gemoedelijke werkomgeving waarin u goede begeleiding krijgt in uw werkzaamheden. Daarnaast ontvangt u uitnodigingen voor openingen en zijn er opleidingsmogelijkheden. Alle vrijwilligers hebben recht op een Museumkaart die gratis toegang biedt tot vele musea in Nederland.

Is uw interesse gewekt?

Mail dan uw motivatiebrief voorzien van curriculum vitae naar jweener@rijksmuseumtwenthe.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jasmijn Weener, 053 4358675.

Nieuws Ontstaan, geschiedenis en gebouw Museummagazine MUSE Jaarverslag & beleidsplan Directie & medewerkers Vrijwilligers