17-3 t/m 29-9 2013
Bart Hess. A Hunt for High Tech

Bart Hess (1984) werkt aan de toekomst. Hij verbeeldt een andere wereld, een mogelijke wereld. Een wereld waarin de techniek lichaam en object laat versmelten. In het universum van Bart Hess trekken wij geen schoenen meer aan, maar zijn schoenen onderdeel van ons lichaam. ‘Kledingstukken' worden een tweede huid die leeft, ademt, groeit en vervormt. Hess vermengt het menselijke met het dierlijke: zodra de mens zich hult in de door Hess gecreëerde materialen en applicaties transformeert hij in een nieuwe maar volstrekt logische creatuur.

Eerste museale solo

Vanaf 17 maart 2013 presenteert RMT A Hunt for High Tech, de eerste museale solotentoonstelling van Bart Hess. Het werk van Hess bevindt zich op het snijvlak van vormgeving, mode en beeldende kunst. Hij maakt materiaalstudies, animaties en foto's waarin de relatie centraal staat tussen mens en materiaal, natuur en technologie. Beroemd is zijn Slime outfit voor Lady Gaga, die zich vormt naar het lichaam van de draagster.

Het dierlijke

De natuur met haar structuren, texturen, innerlijke logica en esthetiek is een belangrijke inspiratiebron voor Hess. Daarom duiken overal in de tentoonstelling opgezette dieren op en dierschilderijen uit de RMT collectie. Dieren die we kennen en die op een of andere manier invloed hebben uitgeoefend op het alternatieve universum van Hess.

Over Bart Hess

Bart Hess (Geldrop, 1984) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Met zijn werk heeft hij een vooraanstaande positie veroverd in de (inter)nationale vormgevingswereld. Hij werkte samen met onder anderen Lucy McRae, Lady Gaga, Iris van Herpen en Nick Knight. Sinds eind 2012 woont en werkt hij in Londen.

Opening tijdens Twentse Salon

De tentoonstelling A Hunt for High Tech wordt geopend tijdens de derde editie van de Twentse Salon op 17 maart om 16.00 uur. Tijdens de opening zal Bart Hess ook de Profielprijs 2013 in ontvangst nemen. Hij ontvangt deze prijs vanwege zijn bijzondere bijdrage aan textielvormgeving in de breedste zin van het woord. Eerder op de dag vertelt Bart Hess over zijn werk in een tweegesprek met directeur Arnoud Odding.

Persmap
Jan van Eyck, Rogier van der Weyden en de ontdekking van de wereld