Rijksmuseum Twenthe

persbericht

De Twentse Salon
Kerstsfeer in Rijksmuseum Twenthe
header judith

Enschede, 6 december 2012   Rijksmuseum Twenthe organiseert op zondag 16 december 2012 de eerste editie van de Twentse Salon: een nieuw aangenaam zondagmiddagprogramma met lezingen, concerten, workshops, eten & drinken.

Kerstsfeer in het museum
Deze eerste Twentse Salon krijgt een kersttintje. Kunsthistoricus Mischa Lucassen geeft een lezing over Hollywoodfilms en historiestukken naar aanleiding van de tentoonstelling Rewind. In de gobelinzaal zal klassieke muziek klinken van het Nederlands symfonieorkest. Glaskunstenaar Bernard Heesen vertelt over zijn werk in een artist talk. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf de handen uit de mouwen te steken met een inloopworkshop rondom de tentoonstelling Rewind. De Museumwinkel biedt de leukste cadeautjes voor onder de boom en op de boekenmarkt vinden liefhebbers kunstcatalogi en kunstboeken voor kleine prijsjes.

Programma
11.00-17.00 u.
- Boekenmarkt met koopjes uit de bibliotheek en Museumwinkel [zaal 35]
- Gezinsworkshop net als in de film - tentoonstelling Rewind [Galerij]
- Verkoop kerstcadeaus [Museumwinkel]
- Verkoop chocolademelk met kersttruffels en Gluhwein met kerststol [Museumcafé]

12.30-13.00 u.
‘Artist talk' Bernard Heesen over zijn verkooptentoonstelling Woest Glas* [Gobelinzaal]

13.30-14.30 u.
Lezing over Rewind door kunsthistoricus Mischa Lucassen* [Gobelinzaal]

15.15-16.15 u.
Concert Nederlands Symfonieorkest* [Gobelinzaal]

16.15-17.00 u.
Directeur Arnoud Odding over 'Rijksmuseum Twenthe - Museum van de Verbeelding' [Museumcafé]

*Het aantal plaatsen is beperkt. Bezoekers wordt aangeraden ruim op tijd aanwezig te zijn. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Openingstijden en entreetarieven
Het museum is open van 11.00 tot 17.00 u. Bezoekers betalen alleen de reguliere entreetarieven van het museum en betalen niets extra's voor deelname aan de activiteiten. Museumkaarthouders en kinderen t/m 18 jaar bezoeken het museum gratis. Alle inwoners van Twente in het bezit van een Twente Milieukaart ontvangen €2 euro korting op hun entreetarief op vertoon van de pas.

Over de Twentse Salon
De Twentse Salon is een nieuw initiatief van Rijksmuseum Twenthe. Op een aantal zondagmiddagen per jaar kunnen bezoekers een bezoek aan de tentoonstellingen combineren met een bezoek aan lezingen, concerten en workshops voor alle leeftijden. De Twentse Salon is bedoeld voor inwoners van Twente, maar ook bezoekers uit de rest van Nederland van harte welkom. Op zondag 16 december vindt de eerste editie plaats. Naar verwachting zal de tweede editie van de Twentse Salon plaatsvinden op 17 februari 2013.

Voor meer informatie over Rijksmuseum Twenthe en het programma van de eerste Twentse Salon, bezoek www.rijksmuseumtwenthe.nl.

Noot voor redactie
Voor meer informatie over de Twentse Salon kunt u contact opnemen met:

Gemma Bottegal
Communicatie & Marketing
Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede
T +31 53 4358675
F +31 53 4359002
M +31 6 51 54 0187
gbottegal@rijksmuseumtwenthe.nl
http://www.rijksmuseumtwenthe.nl