Rijksmuseum Twenthe

persbericht

WILDHEET
Een zomer lang Bart Hess
Bart Hess_Shaved_2012_Banner

Enschede, 26 april 2013   Rijksmuseum Twenthe, Concordia Film, Theater, Expositie en TETEM kunstruimte tonen deze zomer Bart Hess en geestverwanten onder de noemer WILDHEET. Een zomer lang Bart Hess. RMT toont het eigen werk van Hess in de tentoonstelling Bart Hess. A Hunt for High Tech (t/m 29/9). Onder de titel HEAT presenteert Concordia in expositieruimte 21rozendaal uiteenlopend werk van door Bart Hess persoonlijk voorgedragen kunstenaars (27/6 t/m 8/9). TETEM kunstruimte sluit hierbij aan met MULTI SOLO: een verzameltentoonstelling waarbij Hess zijn keuze presenteert uit kunstwerken die middels open inschrijving zijn verzameld (27/6 - 1/9). De drie culturele instellingen liggen in de culturele wijk Roombeek in Enschede.


Bart Hess. A Hunt for High Tech
RMT presenteert A Hunt for High Tech, de eerste museale solotentoonstelling van Bart Hess. Het werk van Hess bevindt zich op het snijvlak van vormgeving, mode en beeldende kunst. Hij maakt materiaalstudies, animaties en foto's waarin de relatie centraal staat tussen mens en materiaal, natuur en technologie. Beroemd is zijn Slime outfit voor Lady Gaga, die zich vormt naar het lichaam van de draagster. De tentoonstelling is te zien t/m 29 september 2013.
www.rijksmuseumtwenthe.nl

HEAT
Onder de titel HEAT toont Concordia in expositieruimte 21rozendaal uiteenlopend werk van door Bart Hess persoonlijk voorgedragen kunstenaars, onder wie Lucy McRae, Edhv, Pieter van den Bosch, Jetske Visser, Arie Vervelde, Esther de Groot, Harm Rensink en Raw Color. Stuk voor stuk zijn ze – net als Bart Hess – hot, jong en multidisciplinair en bewegen ze zich moeiteloos tussen design, mode, animatie, performance, video en fotografie. Met veel van hen werkte Hess al eerder samen, bijvoorbeeld voor kunst- en technologiefestival STRP in Eindhoven of het prestigieuze Palais de Tokyo in Parijs. De link tussen de kunst in HEAT en het werk van Hess is duidelijk: de focus op transformatie en vervorming. Bij Hess zijn het de stoffen en materialen die de drager ervan laten veranderen. In HEAT draait het om de transformerende gevolgen van hitte. De groepstentoonstelling HEAT is te zien van 27 juni t/m 8 september 2013.
www.concordia.nl

Multi Solo ‘Wild Thing’
De Multi Solo is een verzameltentoonstelling met open inschrijving én inmiddels een begrip in de Nederlandse kunstscene. Kunstenaars werkzaam in alle denkbare disciplines kunnen een voorstel insturen. De Multi Solo's vinden jaarlijks plaats met telkens een andere curator. Dit jaar maakt Bart Hess op basis van de inzendingen een selectie van de kunstwerken die in de Multi Solo tentoonstelling te zien zijn. Het thema van de expositie is 'Wild Thing': ongeremd, instinctief, driftig, onbeschaamd, primitief, woest en wreed! De expositie Multi Solo – Curator Bart Hess is te zien vanaf 27 juni t/m 1 september 2013.
www.tetem.nl

Over Bart Hess
Bart Hess (1984) werkt aan de toekomst. Hij verbeeldt een andere wereld, een mogelijke wereld. Een wereld waarin de techniek lichaam en object laat versmelten. In het universum van Bart Hess trekken wij geen schoenen meer aan, maar zijn schoenen onderdeel van ons lichaam. ‘Kledingstukken' worden een tweede huid die leeft, ademt, groeit en vervormt. Hess vermengt het menselijke met het dierlijke: zodra de mens zich hult in de door Hess gecreëerde materialen en applicaties transformeert hij in een nieuwe maar volstrekt logische creatuur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Einde bericht.

Noot voor redactie
Contactgegevens instellingen:
Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514 DT Enschede
053 - 435 86 75
info@rijksmuseumtwenthe.nl
Contactpersoon pers (niet voor publicatie):
Gemma Bottegal, marketing & communicatie
gbottegal@rijksmuseumtwenthe.nl - 06 51540187

Concordia Film | Theater | Expositie Expositieruimte
21rozendaal
Het Rozendaal 21
7523 XG Enschede
053-4300999
www.concordia.nl
Toegang gratis
Openingstijden: Do - vr 13.00 - 17.00 uur Za en zo 11.00 - 17.00 uur
Contactpersoon voor de pers (niet voor publicatie):
Lies Rubingh, hoofd marketing, communicatie en educatie
053-4300999 doorkiesnummer 600, l.rubingh@concordia.nl

TETEM kunstruimte
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
www.tetem.nl
Openingstijden: ma t/m zo 11.00-17.00
Toegang: gratis
Contactpersoon voor de pers (niet voor publicatie):
Ella Buzo
ella@tetem.nl 06-45762571