Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Educatie in Rijksmuseum Twenthe

RMT heeft de mooiste en rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland vanaf de middeleeuwen tot nu, waarmee we prachtige verhalen kunnen vertellen. Via de kunstwerken en hun betekenissen willen we bij de leerlingen verbondenheid met het verleden en inzicht in de huidige wereld waarin zij leven tot stand brengen. RMT ontwikkelt programma's voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs.

Drie programma's; drie accenten

RMT biedt een divers educatief programma aan met accenten op de drie vormen van cultuureducatie: actief, receptief en reflectief. Onder de noemer ‘Kunstkick’ verzorgt RMT een breed aanbod van workshops waarbij het accent ligt op actieve cultuureducatie. Daarnaast hebben we een theatervoorstelling ontwikkeld bij de collectiepresentatie ‘De Gouden Eeuw van Twente’ waarbij het draait om receptieve cultuureducatie. Ten slotte is er vanaf dit voorjaar de leerlijn Zeven Eeuwen Kunst, met een accent op reflectieve cultuureducatie.


Kerndoelen

Alle programma's van RMT sluiten aan bij de kerndoelen 54, 55, en 56 (Kunstzinnige oriëntatie) die zijn opgesteld voor het basisonderwijs en de kerndoelen 48, 50 en 52 (Kunst en cultuur) voor het voortgezet onderwijs. RMT wil met zijn educatieve aanbod aanzetten tot reflectie en creativiteit, maar wil bovenal een leuke en inspirerende ervaring bieden!


Informatie en reserveren

Als u met uw klas het museum wilt bezoeken is het noodzakelijk om te reserveren. Dat kan via ons online boekingsformulier. Voor meer informatie of advies op maat kunt u contact opnemen met onze medewerkers educatie; Martine Zwarteveen of Jorien Schulten, 053 4358675.