Archief 2016<div>Hans Steffelaar - We Won</div>

17 oktober 2015 t/m 28 maart 2016 - Ambitie, menselijk streven, maar ook achteloosheid, dood, bederf, verderf en de schoonheid daarvan: daar draait het om in de schilderijen van Hans Steffelaar.

We worden voortgedreven door onze verwachtingen, ambities, geloof en idealen. Als we winnen vraag dan niet ten koste waarvan. We Won is niet alleen de titel van de eerste museale solotentoonstelling van Hans Steffelaar maar ook de naam van een cruciale serie werken die ons de keerzijde van de overwinning toont. Zijn metersbrede werken moeten de kijker bij de lurven grijpen, aldus de schilder zelf.

Hans Steffelaar (1940) heeft in de afgelopen 25 jaar een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, dat bekendheid geniet binnen een kleine kring van liefhebbers. In relatieve afzondering werkt hij aan zijn imposante doeken in zijn atelier nabij het Twentse Bornebroek. Gezien de constante kwaliteit van zijn oeuvre is het bijna niet te geloven dat Steffelaar geen grotere bekendheid geniet bij het nationale én internationale kunstpubliek.