Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Vrijwilliger educatie ondersteuning workshops 

Roombeek Cultuurpark is per direct op zoek naar vrijwilligers educatie die ondersteuning bieden bij workshops.  

Functieomschrijving

Roombeek Cultuurpark heeft een breed workshopprogramma voor kinderen, jongeren, onderwijs en volwassenen. Met aantrekkelijke en op maat gemaakte workshops in TETEM kunstruimte, museum Twentse Welle, Rijksmuseum Twenthe of op locatie. De workshops worden gegeven door kunstacademiestudenten en kunstenaars. Er wordt gewerkt met verschillende kunstdisciplines, materialen en thema’s. Alle workshops zijn procesgericht, en geven de mogelijkheid om te werken met (media)kunst in een stimulerende creatieve omgeving.


Je werkt samen met het docententeam en ondersteunt ze met de uitvoering van een workshop of bij een theatervoorstelling. Dit kan zijn in TETEM kunstruimte, museum Twentse Welle, Rijksmuseum Twenthe maar ook op locatie. Op dit moment zoeken we vooral vrijwilligers die ondersteuning willen bieden bij de theatervoorstelling in Rijksmuseum Twenthe. Vanaf 15 april 2015 is de vernieuwde collectiepresentatie De Gouden Eeuw van Twente te zien, waarbij een fonkelnieuw educatief programma is ontwikkeld. Voor het programma zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de ondersteuning van de theatervoorstelling willen doen.


Functie-inhoud

-Begeleiden van de groep tijdens de voorstelling.

-Aanreiken van rekwisieten aan de actrice tijdens de voorstelling.

-Handhaven van de orde i.s.m. de leerkrachten die de groep begeleiden tijdens de workshop.

- Het zelfstandig kunnen werken met een zelf-inroosteringssysteem, je geeft dus telkens tijdig aan welke workshop je wil gaan ondersteunen

- Goed aanwijzingen kunnen opvolgen


Functie-eisen

-Affiniteit met beeldende kunst

-Affiniteit met de doelgroepen

- Goede computervaardigheden


Wat heeft Roombeek Cultuurpark te bieden?

Bij Roombeek Cultuurpark werken vrijwilligers die onderdeel uitmaken van het team projecten en ondersteuning. Sommige vrijwilligers werken bij Roombeek Cultuurpark om kennis en vaardigheden op te doen voor het arbeidsproces, sommigen omdat ze in hun vrije tijd graag betrokken zijn bij een professioneel werkende organisatie en anderen omdat ze het leuk vinden om met mensen of kunstenaars samen te werken. Wat voor reden je ook hebt, enthousiaste vrijwilligers zijn altijd welkom.


Bij Roombeek Cultuurpark speelt het overdragen van kennis en competenties een belangrijke rol en dat is wat alle vrijwilligers van Roombeek Cultuurpark mogen verwachten. Naast een inspirerende omgeving en het werken binnen een leuk team, krijg je persoonlijke begeleiding en de kans om nieuwe vaardigheden en kennis te leren.


Lijkt het je leuk om bij Roombeek Cultuurpark te werken als vrijwilliger?

Stuur dan een e-mail naar Mirjan@tetem.nl o.v.v. jouw naam, contactgegevens, beschikbaarheid, opleidings- en werkniveau en voorkeur voor de werkzaamheden.


Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!