Rijksmuseum Twenthe

Koop nu online kaarten voor 'In het hart van de Renaissance'

Rafaël, Titiaan, Bellini: niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien. De renaissance komt naar Rijksmuseum Twenthe, met de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance', van 12 februari t/m 18 juni 2017. U kunt nu online uw kaarten voor deze tentoonstelling kopen.

Primeur voor Nederland

'Van een tentoonstelling als deze kun je als museum alleen maar dromen', aldus Arnoud Odding, directeur van RMT. Deze tentoonstelling is een primeur voor Nederland. Nog niet eerder waren er in ons land zoveel werken van grote meesters uit de gloriejaren van de Italiaanse schilderkunst te zien. Het grootste deel van de in Enschede getoonde werken is afkomstig uit de Pinacoteca Tosio Martinengo in het Italiaanse Brescia. Dit museum, dat over een ongekend omvangrijke collectie kunstenaars uit de Noord-Italiaanse renaissance beschikt, is de komende jaren gesloten in verband met een verbouwing. Behalve in Enschede zijn werken uit het museum de komende tijd ook in Warschau en Helsinki te zien.

Lezing

Naast de tentoonstelling bieden wij u de mogelijkheid tijdens uw bezoek deel te nemen aan een gratis lezing. Wilt u deelnemen aan de lezing kies dan voor een ticket op een dinsdag, donderdag of zaterdag. Iedere dag heeft een andere lezing. Op dinsdag vindt de lezing 'De kunst van de Italiaanse renaissance' plaats, op donderdag de lezing 'Renaissance portretkunst' en op zaterdag de lezing 'Religieuze voorstellingen in de renaissance kunst'. De lezingen starten om 14.00 uur, dus kies niet voor een entree op dat tijdstip. Naast uw entreeticket boekt u apart een ticket voor de lezing op di/do/zat. U moet beide tickets tonen in het museum.

Rondleiding

Het museum biedt op ieder woensdag- , vrijdag- en zondagmiddag een rondleiding aan. Voor de rondleidingen dient u een entreebewijs van de tentoonstelling te kunnen tonen van respectievelijk 14.00 of 15.00 uur incl. een bewijs van reservering van de rondleiding op dezelfde dag. U boekt deze twee tickets los van elkaar. Tip! wanneer u deel wilt nemen aan een rondleiding, kijk eerst of deze nog te boeken is voordat u uw entreebewijs voor die datum boekt.

Koop nu uw ticket(s)

Koop nu uw ticket voor de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance'. Reserveer een datum en een tijdstip waarop u het museum kunt bezoeken en ga door naar de betaling. (Let op! prijzen zijn excl. 30 eurocent transactiekosten)

Let wel! Bij binnenkomst van het museum wordt naast uw e-ticket ook gevraagd naar uw museumkaart, vrijkaarten of desbetreffende pas. Let er op dat u uw e-ticket met barcode meeneemt naar het museum, en niet de bevestigingsmail.

Heeft u vragen? De meeste vragen en antwoorden zijn te vinden in deze FAQ.

In de pers

Lees hier het hele artikel van de voorpagina van de Tubantia van dinsdag 8 maart 2016, en hier de eerste en tweede pagina van het hoofdartikel op p. 6 en 7 in die zelfde Tubantia.

Giovanni Bellini, Madonna in het rood, ca. 1505, olieverf op paneel,  Fondazione Sorlini, Pinacoteca Tosio Martinengo, Brescia

Rafaello Sanzio (Rafaël) 1483-1520), Christus de Verlosser zegent ons, ca. 1505-1506, olieverf op paneel, Pinacoteca Tosio Martinengo, Brescia

Tiziano Vecellio (Titiaan), Diego Hurtado de Mendoza, olieverf op paneel, Palazzo Pitti, Florence.

N.B. Zaterdag 11 februari 2017 is het museum gesloten voor reguliere bezoekers i.v.m. de opening van de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance'. Onze excuses voor het ongemak. U bent van harte welkom vanaf zondag 12 februari 2017. We raden u aan uw ticket online te kopen, zodat u zeker bent van uw bezoek.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: