RMT verwerft drie werken van Hans Steffelaar

Tot eind maart 2016 was in Rijksmuseum Twenthe 'We Won' te zien; de eerste grote solotentoonstelling van schilder Hans Steffelaar (1940). RMT is zeer verheugd dat het naar aanleiding van deze presentatie drie schilderijen van Steffelaar heeft kunnen verwerven.

Het museum heeft jarenlang geen nieuwe aankopen kunnen doen op het gebied van hedendaagse kunst. Dankzij een bijdrage uit de Collectieprogramma's van het Mondriaan Fonds was het mogelijk om de schilderijen 'Hal' en 'Sitting Ducks' van Steffelaar aan te kopen. Een derde werk ('Over uw steden gras') werd door de kunstenaar zelf aan Rijksmuseum Twenthe geschonken.

Over Hans Steffelaar

In de schilderijen van Hans Steffelaar draait het om ambitie, menselijk streven, maar ook achteloosheid, dood, bederf, verderf en de schoonheid daarvan. We worden voortgedreven door onze verwachtingen, ambities, geloof en idealen. Als we winnen vraag dan niet ten koste waarvan.

Hans Steffelaar heeft in de afgelopen 25 jaar een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, dat bekendheid geniet binnen een kleine kring van liefhebbers. In relatieve afzondering werkt hij aan zijn imposante doeken in zijn atelier nabij het Twentse Bornebroek. Gezien de constante kwaliteit van zijn oeuvre is het bijna niet te geloven dat Steffelaar geen grotere bekendheid geniet bij het nationale én internationale kunstpubliek.

Hal, 2012

Sitting Ducks, 2005