Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Archief 2016<div>Concerto Grosso in RMT</div>

29 mei 2016, 14.30 uur - Accordeon ensemble Alphen Opus 2 en het Noord-Hollands Blazers Ensemble voeren samen de nieuwe compositie 'Carnaval' uit van de Amerikaanse componist John Franceschina. De kunstenaar Hans Barten laat zich inspireren door de muziek en creëert tijdens het concert abstracte schilderkunst. 

De componist liet zich bij het schrijven van deze compositie inspireren door het schilderij 'Het gevecht tussen Carnaval en Vasten' uit 1559 door Pieter Breughel (nu in het Kunsthistorisches Museum Vienna).


Het orkest staat onder leiding van Lex Bak. Voorafgaand aan de uitvoering zullen de dirigent en de beeldende kunstenaar tekst en uitleg geven over de muziek en de wisselwerking tussen muziek en kunst. 


Voorafgaande aan de gezamenlijke uitvoering van 'Carnaval' zullen Alphen Opus 2 en het Noord-Hollands Blazers Ensemble korte, zelfstandige optredens verzorgen, waarin de verschillende klankkleuren van de ensembles los van elkaar te horen zijn. Wanneer en Waar

Zondag 29 mei 2016 om 14.30 uur in de Gobelinzaal van Rijksmuseum Twenthe. 


Kosten

Entree concert: €10 (inclusief museumbezoek). Heeft u een Museumkaart? Dan scannen we die graag. Kaarten verkrijgbaar bij de entreebalie op de dag van het concert. 


Reserveren

Via concertogrosso2016@gmail.com