Archief 2016<div>Maker Festival Twente: Huis van de toekomst</div>

Samen met TETEM kunstruimte, Roombeek Cultuurpark Educatie, Museum TwentseWelle en Pioneering organiseert Rijksmuseum Twenthe de Huizenmakersmaand. Tot en met 26 mei ontwerpen schoolklassen en studententeams (primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO) hun huis van de toekomst. De resultaten zijn te zien tijdens het Maker Festival Twente, waar alle bezoekers ook zelf aan de slag kunnen.

Ontwerpen, exposeren en inspireren

De leerlingen en studenten die meedoen aan de Huizenmakersmaand zijn momenteel aan de slag met twee vragen: 1. hoe ziet jouw huis van de toekomst eruit? en 2. welke technieken en technologieën verzin jij voor jouw huis van de toekomst?

Tijdens het Maker Festival Twente op 28 en 29 mei worden alle resultaten getoond. Het publiek stemt dan op zijn favoriete huis van de toekomst. Wethouder Jeroen Hatenboer reikt aan het einde van het MFT, op zondagmiddag, aan drie teams de prijs uit: een workshop met professionals om samen met hen het ontwerp door te ontwikkelen tot een realiseerbaar concept en de pitch te maken.

Huizenmakersmaand bij Maker Festival Twente

Maar er is meer te doen tijdens het MFT: alle bezoekers kunnen meebouwen aan een huis van de toekomst. Dat is een grote installatie van dozen die de bezoekers kunnen aanvullen door te kijken, vouwen, stapelen, schuiven en stapelen met eenvoudige materialen. iedereen – jong, oud, groot, klein – bouwt zo ter plekke samen een huis van de toekomst.

Het Maker Festival Twente onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit jaar wordt ingezoomd op de thema’s techniek, duurzaamheid, bouw, textiel, food, kunst en technologie.

Kijk voor meer informatie op http://makerfestivaltwente.nl/makers/.