2017 : Lezing 'De kunst van de Italiaanse renaissance'

• DATUMZaterdag 11 februari 2017
  • TIJD14:00
  • LOCATIERijksmuseum Twenthe

Elke dinsdag vanaf 11 februari 2017 - Een lezing over de kunst van de Italiaanse renaissance in de Gobelinzaal van het museum.

De kunst van de Italiaanse renaissance

Over het ontstaan van de renaissance bestaan vele theorieën. Vaak staat daarin de stadstaat Florence centraal. Van daaruit zou vanaf de eerste decennia van de vijftiende eeuw een nieuw, sterk op de klassieke oudheid gebaseerd, gedachtegoed zich hebben verspreid. Vanaf omstreeks 1500 werd het pauselijke Rome een belangrijk centrum van renaissancekunst en -cultuur. Later in de zestiende eeuw verspreidde de renaissance zich over de rest van het Apennijnse schiereiland. De lezing gaat in op de verschillende inzichten over het ontstaan en de latere ontwikkeling van de renaissance in Italië.

Samenstelling en sprekers

De lezingen zijn samengesteld door kunsthistoricus Dr. Bram de Klerck, en worden gegeven door onze sprekers.

Mini-collegereeks

Deze lezing is onderdeel van een lezingencyclus van in totaal drie verwante lezingen. U kunt naast deze lezing ook een lezing over portretkunst of religieuze kunst bijwonen tijdens de tentoonstellingsperiode:

Lees hier meer over Lezing 2: Renaissance portretkunst op donderdagen

Lees hier meer over Lezing 3: Religieuze voorstellingen in de renaissance kunst op zaterdagen

Kosten en tijdstip

De lezingen starten steeds om 14.00 uur en zijn gratis in combinatie met de aankoop van een entreekaart, maar moeten wel gereserveerd worden via online ticketing. Maak hier de keuze voor een entreeticket incl. lezing.

Tip! Wanneer u vriend wordt van het museum (€35 per jaar) kunt u gratis de lezingen bijwonen én zonder extra kosten het museum bezoeken.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door

• DATUMZaterdag 11 februari 2017
  • TIJD14:00