Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Exclusief openingsprogramma In het hart van de Renaissance

Op zaterdag 11 februari opent de tentoonstelling In het hart van de Renaissance. Rondom de opening bieden wij een feestelijk programma. Het programma is exclusief voor genodigden. U kunt alleen aan het programma deelnemen op vertoon van een uitnodiging. 

Heeft u geen uitnodiging ontvangen voor de opening? Dan bent u van harte welkom om de tentoonstelling te bezichtigen vanaf zondag 12 februari. U kunt hier online uw ticket kopen of aan de entreebalie van het museum (indien er nog kaarten beschikbaar zijn). 


Opening 

11:30 uur 

Opening wordt verricht door de heer Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede. De opening vindt plaats in de Lasonderkerk*. 


Bezoek 'In het hart van de Renaissance'

Na de opening is er gelegenheid om de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance' te bezoeken tot 17.00 uur.


Concert Valerius Ensemble 

Om 12:45 uur en 14:45 uur verzorgt het Valerius Ensemble een prachtig concert in de Lasonderkerk: Souvenir de Florence, Op.70

Een toelichting van Ben Coelman tijdens de uitvoering zal nog meer kleur geven aan het te spelen werk.


Over Souvenir de Florence

De door Pjotr IIjitsj Tsjaikovski tussen 1890 en 1892 geschreven compositie "Souvenir de Florence", is een herinnering, de naam zegt het al, aan de vruchtbare periode die hij vlak ervoor in Florence had doorgebracht. Het werk is voor de uitvoerenden uitdagend maar wel heel dankbaar; Wat een prachtige muziek! De opening van het eerste deel (Allegro) zal bekend voorkomen, het is de openingsmelodie van het wekelijkse televisieprogramma Podium Witteman. Het Valerius Ensemble voert "Souvenir de Florence" uit in de oorspronkelijke bezetting voor strijksextet: twee violen (Robert Windak en Annemarie van Viegen), twee altviolen (Eva Suslikova en Manuel Visser) en twee celli (Judith Chapman en René Geesing). Laat u terugvoeren naar de tijd die Tsjaikovski in Florence heeft doorgebracht!Wijnproeverij door Il Nostri Cinque

12:00-17:00 uur in de Gobelinzaal


Over I Nostri Cinque

I Nostri Cinque is ontstaan vanuit de wens om de beleving van Italië te delen en te ervaren met al onze zintuigen. De ruigheid en finesses van het land en de mensen die samenkomen in de authentieke producten. Deze producten maken Italië tot het land waar je dagelijks van kan genieten. En dit genieten wordt nog intenser als je het kan delen met vrienden, familie en andere levensgenieters. Genieters die al zijn of nog worden bevangen door dit land met haar prachtige rijkdommen. Wij presenteren u een prachtige selectie Italiaanse wijnen gemaakt van authentieke Italiaanse druivenrassen, wijnen met een verhaal.  


* De Lasonderkerk ligt tegenover het museum: Lasondersingel 102, 7514 BV


Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door