Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

2017 Archief<div>De Zomerspelen in Roombeek</div>

Deze zomer hoef jij je zeker niet te vervelen! Kom naar de Zomerspelen in Roombeek van 9 juli t/m 3 september. Ook Rijksmuseum Twenthe staat bol van activiteiten. Ontdek en beleef het museum of ga zelf aan de slag!

Wat is er te ontdekken en te doen in Rijksmuseum Twenthe?
Ik speel dus ik ben

In Rijksmuseum Twenthe is alles in beweging. Grote en kleine installaties

draaien, lopen en maken geluid in de tentoonstelling Ik speel, dus ik ben. De tentoonstelling wordt

9 juli geopend met een groot feest. De kunstenaars Zoro Feigl, David Scheidler, Bert Schoeren, Christiaan Zwanikken, Eibert Draisma en Peter Zegveld hebben dynamische en vaak ook interactieve kunstwerken gemaakt. Niet alleen het kunstwerk zelf is een spel,

het proces van maken is dat evenzeer. De werken zijn ontstaan door te experimenteren,

te ontleden, mislukken en weer door te gaan. Bekijk meer over dit evenementWorkshops in RMT

Eibert Draisma heeft zijn atelierverplaatst van Amsterdam naarhet museum. Voor het eerst is het niet alleen kijken in de zalen van Rijksmuseum Twenthe, maar ook zelf creëren in zijn workshops. Maak een BatteryEater met een ‘lege’ batterij; zijn oogjes knipperen nog maanden. Al eens gehoord van een Solar Frotje? Maak er één in het museum en verbaas je over dekracht van één zonnecel. Er is nog meer te doenen te zien in Rijksmuseum Twenthe. Neem de gratis Toffe Koffer mee, vol met kijk- en doe activiteiten, om opeen hele leuke manier de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente te bezoeken. In de Kinder-doe-galerij kun je daarna jouw eigen kunstwerk maken voor in de grote verzamelkast. 


AKI Collectie Kabinet

In het AKI Collectie Kabinet zie je de wonderlijke creaties van studenten van de kunstacademie. Hoe zie jij kunst? In dit experiment met de AKI spelen kinderen en studenten met de visuele mogelijkheden van de glascollectie van Rijksmuseum Twenthe.

Kinderen van de Roombeekschool werden gevraagd het glas te tekenen en die

tekeningen vormden het uitgangspunt voor studenten van de kunstacademie

om nieuwe objecten te maken. Zo is het glas via de tekeningen vertaald naar bijzondere en onverwachte creaties.Wacht, er is nog meer te doen!

Museum TwentseWelle

Kom deze zomer in Museum TwentseWelle naar ‘De droom van het vliegen’.

Ontdek en zie hoe het kan dat een vogel of vliegtuig in de lucht blijft. Maar je ziet ook de vliegmodellen van Leonardo da Vinci, de nieuwste drones en de droombeelden van kunstenaars.

In de Museumfabriek in TwentseWelle, ga je zelf aan de slag. Maak je eigen propeller, roze knuffel met lichtgevende oogjes, helikopter, VR-bril of maak een vlieger waarmee je meteen kunt vliegen op het plein.  Wanneer is er wat te doen? Bekijk de agenda van TwentseWelle

TETEM

Bij Tetem kun je deze zomer hele gave fotografie workshops volgen. Je verkent met de camera andere culturen en jouw foto’s worden dit najaar onderdeel van de tentoonstelling van Henk Wildschut. Of wat dacht jevan een workshop Fashion-tech? Bekijk de tentoonstelling van designer Anouk Wipprecht en ga daarna zelf aan de slag om jouw eigen futuristische, interactieve kleding te maken. Deze workshops zijn er al voor kinderen vanaf 4 jaar.


Concordia

Even een uitstapje naar de binnenstad van Enschede waar Concordia een gratis toegankelijke, humoristische ontdektentoonstelling heeft over onze beeldcultuur: Waanzien, samengesteld door de makers van het boek DUF, laat zien hoe jij je laat beïnvloeden door glossy adverteerders en schoonheidsidealen. Meet jouw Visuele Intelligentie aan de hand van een paspoort vol vragenen leuke opdrachten. Meer weten? Bezoek de website van Concordia