Rijksmuseum Twenthe

Het atelier van Eibert Draisma

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling 'Ik speel, dus ik ben' is het atelier van ontwerper, uitvinder en kunstenaar Eibert Draisma. Eiberts complete atelier is speciaal voor de tentoonstelling van Amsterdam naar Enschede verhuist. 

Sprekende koffiezetapparaten

Eibert studeert van 1986 tot 1991 aan de Design Academy in Eindhoven, waar hij wordt opgeleid om medische apparatuur en professionele gereedschappen te ontwerpen. Maar na zijn afstuderen slaat hij zijn eigen weg in. Wars van alle conventies bedenkt hij de ene keer een slim product voor een multinational, dan weer een karaokerobot voor zichzelf of schrijft hij een sprookje voor een stripblad. Internationaal bekend zijn onder andere zijn sprekende koffiezetapparaten en dansende lampen. 

Workshops

In zijn atelier in Amsterdam geeft Eibert regelmatig workshops aan kinderen en volwassenen, want het inspireren van anderen beschouwt hij als een belangrijk onderdeel van zijn kunstenaarschap. ‘Door te spelen met uiteenlopende mogelijkheden hoop ik mensen te inspireren om dat ook te gaan doen, zodat we spelenderwijs de wereld kunnen verbeteren’. 


Battery Eaters maken

Nu zijn atelier voor de tentoonstelling Ik speel, dus ik ben tijdelijk in Rijksmuseum Twenthe is gehuisvest, is Eibert van 9 juli t/m 3 september iedere zondag en donderdag (m.u.v.  1 t/m 17 augustus) aan het werk in Enschede.  Eibert vertelt dan alles over zijn projecten en uitvindingen.  Daarnaast kunnen bezoekers in het atelier zelf aan de slag. Er is een materialenpakketje te koop voor € 2,-, waarmee je o.a. een echte ‘Battery Eater’ kunt maken. Iedere zondag en donderdag kun je deze dus maken onder begeleiding van Eibert zelf. Tijdens het openingsfeest van Ik speel, dus ik ben op 9 juli is Eibert natuurlijk ook de hele dag aanwezig.
Het Zomerpaspoort

Je hoeft je deze zomer geen dag te vervelen met het ‘Zomerpaspoort’.
Hiermee kun je van 9 juli t/m 3 september zo vaak naar TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe als je wilt en natuurlijk meedoen met een van de vele workshops.

Voor slechts €15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor jeugd (t/m 17 jaar). Je koopt het Zomerpaspoort bij de entreebalies in Rijksmuseum Twenthe of TwentseWelle.

backup content