Rijksmuseum Twenthe

Het atelier van Eibert Draisma

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling 'Ik speel, dus ik ben' is het atelier van ontwerper, uitvinder en kunstenaar Eibert Draisma. Eiberts complete atelier is speciaal voor de tentoonstelling van Amsterdam naar Enschede verhuist. 

Sprekende koffiezetapparaten

Eibert studeert van 1986 tot 1991 aan de Design Academy in Eindhoven, waar hij wordt opgeleid om medische apparatuur en professionele gereedschappen te ontwerpen. Maar na zijn afstuderen slaat hij zijn eigen weg in. Wars van alle conventies bedenkt hij de ene keer een slim product voor een multinational, dan weer een karaokerobot voor zichzelf of schrijft hij een sprookje voor een stripblad. Internationaal bekend zijn onder andere zijn sprekende koffiezetapparaten en dansende lampen. 

Workshops

In zijn atelier in Amsterdam geeft Eibert regelmatig workshops aan kinderen en volwassenen, want het inspireren van anderen beschouwt hij als een belangrijk onderdeel van zijn kunstenaarschap. ‘Door te spelen met uiteenlopende mogelijkheden hoop ik mensen te inspireren om dat ook te gaan doen, zodat we spelenderwijs de wereld kunnen verbeteren’. U kunt een workshop reserveren voor € 50,00 p.p. (minimum aantal deelnemers 8, maximum 30). Voor het reserveren en/of aanvragen van informatie klik hier


Wobblers maken

Nu zijn atelier voor de tentoonstelling Ik speel, dus ik ben tijdelijk in Rijksmuseum Twenthe is gehuisvest, is Eibert iedere zondag en donderdag (m.u.v. zondag 3 september) aan het werk in Enschede.  Eibert vertelt dan alles over zijn projecten en uitvindingen. Daarnaast kunnen bezoekers in het atelier zelf aan de slag. Er zijn materialenpakketjes te koop in het museumcafé voor € 2,- of € 4,-, waarmee men een echte ‘Wobbler’ of auto op zonne-energie kan maken.