Rijksmuseum Twenthe

De Van Rossems in TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe

Op donderdag 12 oktober is de uitzending te zien van 'Hier zijn de van Rossems' waarin Maarten, Sis en Vincent in Enschede zijn en o.a. Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle bezoeken.

In de zesde en laatste aflevering van deze nieuwe reeks van Hier zijn de Van Rossems gaan Maarten, Sis en Vincent van Rossem naar Enschede. Ze hebben één centrale vraag: hoe is deze stad de ellende van het verleden te boven gekomen? De vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de stadsbrand van 1862. Enschede heeft nogal wat te verduren gekregen.

Maar Maarten, Sis en Vincent komen al snel tot de ontdekking dat het herstelvermogen van de stad groot is. Naast gerestaureerde industriële bouwwerken is er veel moderne architectuur te bewonderen. Het stadhuis is in één woord indrukwekkend, het Volkspark kent een prachtig oorlogsmonument en een van de mooiste synagogen van Nederland staat in Enschede. In Rijkmuseum Twenthe laat Sis haar broers een bordeelscène van Jan Steen zien. Enschede is een stad van verrassingen.

(copyright Michiel Hendrycks)

Over Hier zijn de Van Rossems

Dit is de slotaflevering van de derde reeks van deze NTR-serie. Maarten, Sis en Vincent van Rossem verkennen steden in Nederland, België en Duitsland. Dat doen ze op de manier zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor.

De drie Van Rossems laten elkaar plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

Hier zijn de Van Rossems donderdag in Enschede - slotaflevering van deze reeks

Uitzendingen: donderdag 12 oktober 2017 om 20.30 uur op NPO 2

Website: www.ntr.nl/hierzijndevanrossems

In 2018 zijn de Van Rossems terug met een nieuwe reeks.

De serie is geproduceerd door Skyhigh TV in opdracht en onder eindredactie van de NTR.