Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Archief:<div>Tekenatelier<div>De Aard der Dingen </div></div>

In de tentoonstelling De Aard der Dingen is een zaal ingericht als tekenatelier met allerlei voorbeelden van planten en dieren. Bestudeer ze en ga zelf aan de slag. 

In het tekenatelier zijn de muren gevuld met allerlei bijzondere objecten, zo staan er paradijsvogels, eekhoorns, konijnen, paddenstoelen, kikkers, vlinders, slangen op sterk water en nog veel meer. Deze objecten kunnen allemaal als inspiratiebron dienen voor je tekening.


Samen met Marlies van Grootel, beeldend kunstenaar, zijn er een tweetal opdrachten ontwikkeld. Een tekenopdracht speciaal bij de tentoonstelling Otto Marseus van Schrieck (ca. 1620 -1678) en de ontdekking van de 'Bybel der natuure' waarin je wordt uitgedaagd om naar de schepselen die op de bosgrond leven te kijken. Een speciaal ingerichte 'onderzoekstafel' met vlinders, insecten en kikkers nodigen je uit om de schepselen van dichterbij te bekijken en te onderzoeken net als Marseus van Schrieck deed. De tweede opdracht hoort bij de tentoonstelling De Aard der Dingen waarin je je fantasie de vrije loop mag laten om zo tot prachtige tekeningen te komen. Bij beide opdrachten is er een onderscheid gemaakt in leeftijd. 


Lees hier meer over de tentoonstellingen: 

Aard der Dingen

Otto Marseus van Schrieck