Rijksmuseum Twenthe

Kinderspeurtocht: snuffelen bij Otto Marseus van Schrieck

Bij de tentoonstelling Otto Marseus van Schrieck en de ontdekking van de 'Bybel der Natuure' is een speurtocht gemaakt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Speur mee met Otto Marseus van Schrieck en ga op zoek naar de vlinders, slangen, padden en hagedissen in zijn wonderlijke schilderijen.

Otto Marseus van Schrieck had de bijnaam 'de Snuffelaer', omdat hij altijd rondsnuffelde in de natuur. Hij zat voortdurend met zijn neus op de bosgrond, op zoek naar padden, vlinders, slangen en hagedissen. Zijn bijzondere schilderijen zijn van 5 november t/m 11 maart te zien in zaal 36 van het museum.

Speciaal voor de tentoonstelling is er een speurtocht gemaakt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Je kunt nu zelf rondsnuffelen langs de schilderijen van Otto Marseus van Schrieck en speuren naar al die bijzondere planten en beesten. Kun jij zien welke slang Otto schilderde? En hoeveel verschillende vlinders kan je tellen in één schilderij? De speurtocht is te verkrijgen aan de balie van het museum. Gratis, net als de toegang voor iedereen tot en met 17 jaar.